Actualitate

Călin Popescu Tăriceanu, previziune îngrijorătoare: „Cred că guvernanții plănuiesc din nou închiderea totală după alegeri“

Publicat: 29 oct. 2020
Fostul preşedinte ALDE, Călin Popescu Tăriceanu
Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu

Fostul preşedinte ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, face o previziune îngrijorătoare în legătură cu ce se va întâmpla după alegerile parlamentare ce ar trebui să aibă loc pe 6 decembrie. Călin Popescu Tăriceanu susține că guvernanţii plănuiesc închiderea ţării după alegerile parlamentare, motivând acest scenariu prin refuzul autorităţilor de a testa masiv populaţia pentru COVID-19.

Fostul premier al României scrie pe pagina sa de Facebook că s-a văzut că izolarea şi carantinarea nu au efecte în ce priveşte limitarea infectării cu coronavirus, astfel că soluţia ar fi testarea masivă.

„Înțeleg din ce în ce mai puțin din așa-zisa strategie a guvernului Orban de luptă împotriva COVID-19! După ce au văzut că strategia cu izolarea și carantinarea nu produce efecte pozitive, nu înțeleg de ce nu se mișcă rapid în direcția testării masive și constante a populației.

Ideea asta că testele rapide nu sunt bune, că dau rateuri etc, toate sunt scuze pentru copii. Nu or fi perfecte, dar măsurile lor sunt? Soluția de a închide școli, fabrici și localități pentru că din 1.000 de oameni sunt 3 infectați, deci se aprinde becul la semaforul roșu, este o prostie. Măsurile de izolare trebuie luate pentru cei pozitivi, nu pentru cei sănătoși“, susține Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu: „România are nevoie de zeci de milioane de teste rapide!“

Fostul preşedinte ALDE menționează că numărul de teste pe care le-a anunțat Guvernul că le-a achiziționat sunt mult prea puține compartiv cu necesarul României.

„În ședința de guvern de ieri am auzit ce fel de planuri au cu privire la testele rapide. Ridicole! Se lăudau că au cumpărat 49.000 de teste rapide! Păi astea nu ajung nici la mine în Ciofliceni! România are nevoie de zeci de milioane de teste rapide! Pentru că trebuie să testăm continuu. În școli, în sistemul medical, în sistemele vitale (energie, alimentație, servicii publice etc), în zonele de risc etc.

Oricât de mult pare că ar costa, aceste costuri sunt mult mai mici în comparație cu costurile închiderii țării! Banii pe care vor trebui să-i dea pentru șomaj, pentru susținerea companiilor muribunde sunt mult mai mari decât costurile testării permanente“, zice Călin Popescu Tăriceanu.

„După alegerile din 6 decembrie guvernanții plănuiesc din nou o închidere totală pentru 2-3 luni“

Fostul prim ministru crede că după alegerile din 6 decembrie guvernanții plănuiesc din nou o închidere totală pentru 2-3 luni.

„Refuzul de a testa masiv, refuzul de a se pregăti pentru o asemenea soluție, mă fac să cred că după alegerile din 6 decembrie guvernanții plănuiesc din nou o închidere totală pentru 2-3 luni. Și ăla va fi momentul când și ce a mai rămas din economie va ajunge pe butuci!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, joi, pe pagina de Facebook.

Mihai Tudose: „După alegeri închid ăștia tot!“

Liderul social democrat consideră că până la alegri nu se vor impune restricții foarte mari, însă după, va fi închis tot.

„Nu se închide nimic. Închizi HORECA, închizi astea, ne punem câte două măşti, dar până la alegeri nu se face nimic. Totul va fi bine în România. După alegeri, închid tot! A doua zi după alegeri, toată lumea acasă, iar şomaj, iar tot. Că nu au niciun plan. Şi în Belgia îi trimit acasă pe cei de la HORECA, dar oamenii sunt plătiţi de către stat. Nu ştiu cum face statul belgian, dar ăia nu-l au pe Cîţu”, a mai spus fostul premier, Mihai Tudose.

Comentarii
Adauga un comentariu