Actualitate

Călin Popescu Tăriceanu, reacţie nervoasă la adresa lui Ludovic Orban: Cred că comuniștii ar fi negri de invidie de cât de bine le funcționează liberalilor mașinăria de propagandă

Publicat: 03 iun. 2020
Călin Popescu Tăriceanu cu sigla ALDE
Călin Popescu Tăriceanu susține că Ludovic Orban își bate joc de instituțiile fundamentale ale statului

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu solicită miercuri, pe Facebook, liberalilor să dubleze alocațiile copiilor. El nu ratează ocazia să critice virulent Guvernul Orban, căruia îi reproșează că a profitat de această criză COVID-19 pentru a băga mâinile în buzunarele copiilor, punctând că bursele au fost micșorate de patru ori. „În loc de vorbe dulci mai bine dați banii copiilor, bandiți de drumul mare!”, susține liderul ALDE.

„A trecut și Ziua Copilului. Mesaje frumoase de la Președintele Iohannis și de la “Guvernul Meu”. Cred că comuniștii ar fi negri de invidie de cât de bine le funcționează liberalilor mașinăria de propagandă. Ați văzut cât de frumos au fentat problema dublării alocațiilor prin asigurări că veghează ca ei, copiii, să aibă o viață bună și un viitor luminos?!

În decursul timpului diferitele guverne au instituit un sistem de burse acordate elevilor merituoși sau celor cu o situație socială dificilă. Așa s-au născut bursele de merit și de performanță (olimpice pentru cei cu merite școlare deosebite sau sportive pentru cei cu rezultate în campionatele naționale), burse de studii pentru cei cu medii între 8,5 și 9,49, și bursele sociale pentru elevii ai căror părinți au venituri sub salariul minim. În România sunt acum în jur de 800.000 de elevi care au diferite burse.

Nici unul dintre noi nu am auzit că pe timpul măsurilor excepționale pe care guvernanții le-au luat să se fi revocat calitatea de elev. Mai mult, s-au mândrit cu celebra școală online (o rușine, dacă e să mă întrebați pe mine) care asigură, teoretic, continuitatea învățământului.

Însă, surpriză! Tot guvernanții cu voce mieroasă au profitat de această criză pentru a băga mâinile și în buzunarele copiilor noștri. Bursele au fost micșorate de 4 ori, ei luând doar un sfert din ce li se cuvenea. Oare ei nu mai erau elevi? Oare lor le-au dispărut meritele școlare sau sportive? Dacă părinților le-am dat 75% ajutor de șomaj, elevilor trebuie să li se acorde doar 25% din bursele lor?

Cum zicea un clasic în viață: asta înseamnă să fii mafiot! Să plătești ajutorul de șomaj al părinților prin scăderea burselor copiilor! Inventivitatea de răufăcători a guvernanților pare că nu mai are limite!

În loc de vorbe dulci mai bine dați banii copiilor, bandiți de drumul mare!

P.S. Dați-le repede pentru că începem să întrebăm dacă ați dat bursele studenților sau le-ați palmat și pe alea???”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

Comentarii
  • Ba mos besina tu vorbesti in MM de traseist politic papator de bani de 30 de ani din bani publici,smenuri dupa smenuri te-ai tinut de fraiele puterii sa fii la butoane,TU VORBETI care nu mai ai partid sa topit a venit apa si ti la luat.Dispari in negura istoriei GUNOIULE

Adauga un comentariu