Terapii alternative

Calitatile terapeutice ale uleiului Niaouli

Publicat: 22 feb. 2012
7

Niaouli (Melaleuca viridiflora) este un arbore raspandit in special in Noua Caledonie si in Madagascar. Ceea ce, probabil, nu stiati inca este faptul ca uleiul esential obtinut din frunzele acestuia este un puternic antibiotic natural, ce actioneaza asupra a numeroase bacterii, cum ar fi stafilococul auriu, streptococul scarlatinei si al reumatismului articular acut, dar si impotriva majoritatii virusurilor si bacteriilor. Iata si alte calitati terapeutice ale uleiului Niaouli:

1. Sferele de actiune ale acestui ulei esential sunt caile respiratorii, tubul digestiv si aparatele genital si urinar. In plus, este antiviral, cicatrizant, antifungic, tonic cutanat, decongestionant venos si limfatic, aducand beneficii in lupta cu acneea, eczemele, micozele, varicele, stazele limfatice si herpesul. Intr-o masura mai mica are efect si asupra parazitilor.

2. Diluat in putin ulei de migdale dulci, este utilizat local pentru numeroase probleme, cum ar fi dureri, crampe, taieturi, infectii, muscaturi de insecte, furuncule, dar si pentru tratarea afectiunilor pielii. In uz extern, e bine sa diluati cinci-zece picaturi intr-o lingurita cu migdale dulci si sa aplicati solutia pe locul afectat.

3. Pentru curatarea ranilor puteti dilua zece picaturi in 250 ml de apa fiarta si racita. E cunoscut faptul ca niaouli are proprietati antiseptice, indigenii folosindu-l de multa vreme pentru dezinfectarea apei.

4. Pentru tratarea arsurilor puteti pune uleiul pe o bucata curata de tifon, pe care-o veti aplica direct pe rana. Planta stimuleaza regenerarea celulara, ceea ce accelereaza considerabil procesul de vindecare. Pentru arsurile pe o suprafata mai mare aplicati cateva picaturi pe un tifon steril si apoi puneti-l peste rana.

Adauga un comentariu