Sanatate

Calmante pentru hernie de disc. Remedii naturiste care te scapă de disconfort

Publicat: 19 mai 2022
o femeie blondă care se confruntă cu durere de spate
Hernia de disc este afecțiunea care apare atunci când un disc intervertebral se deterioarează, fapt ce permite conținutului gelatinos elastic al acestuia să iasă la suprafață.

Există numeroase calmante pentru hernia de disc în farmacii, dar cele care nu provoacă efecte adverse sunt remediile naturiste. Acestea sunt indicate doar în cazul în care hernia de disc nu este într-un stadiu avansat.

Hernia de disc este afecțiunea care apare atunci când un disc intervertebral se deterioarează, fapt ce permite conținutului gelatinos elastic al acestuia să iasă la suprafață. Un disc herniat din cauza contactului sau compresiei exercitate la nivelul nervilor sau măduvei spinării poate să creeze durere, amorțeală și slăbiciune la nivelul mâinilor sau picioarelor. Important de precizat este că nu toate persoanele care suferă de hernie se confruntă cu aceste simptome.

Printre factorii de risc, care pot crește probabilitatea de a face hernie de disc, se află: greutatea în exces, anumite meserii care presupun ridicări repetate, trageri, împingeri, îndoiri sau răsuciri și factorii genetici.

Calmante naturale pentru hernie de disc

Mai multe plante medicinale te pot ajuta să calmezi durerea provocată de hernie. Cele mai eficiente sunt: brusturele, cimbrul, ciuboțica-cucului, coada-racului și ienupărul.

Brusture

De multă vreme, brusturele este folosit pentru tratarea afecțiunilor pielii cum ar fi acneea, psoriazisul și eczema, dar se pare că este eficient și în cazul herniei de disc. Contribuie la calmarea durerilor și la ameliorarea disconfortului. Se pun două lingurițe de rădăcină mărunțită de bructure în 250 de mililitri de apă și se fierbe timp de cinci minute, după care se strecoară. Cu acest lichid se pregătesc comprese, care se aplică pe zona afectată de mai multe ori pe zi. Tinctura se aplică și prin masaj ușor, până când intră în piele.

plantă de brusture mov
De multă vreme, brusturele este folosit pentru tratarea afecțiunilor pielii cum ar fi acneea, psoriazisul și eczema, dar se pare că este eficient și în cazul herniei de disc.

Cimbru

Cimbrul are proprietăți terapeutice antireumatice, antiseptice, antispasmodice, antimicrobiene, cardiace, carminative, diuretice și expectorante, care ajută la tratarea a numerose afecțiuni. Pentru a calma durerile date de hernia de disc, pune o linguriță de plantă mărunțită la 250 de mililitri de apă clocotită. Acoperă pentru 15 minute și strecoară. Folosește lichidul pentru comprese. Totodată, poți adăuga 50 de grame de plantă la 250 de mililitri de alcool sanitar și să lași totul la macerat opt zile. În tot acest timp, agită des. Rezultatul se aplică local cu o bucată de vată sau poate fi folosit pentru comprese, care pot fi lăsate și 12 ore să acționeze.

o legătură de cimbru pe o masă de lemn
Cimbrul are proprietăți terapeutice antireumatice, antiseptice, antispasmodice, antimicrobiene, cardiace, carminative, diuretice și expectorante, care ajută la tratarea a numerose afecțiuni.

Ciuboțica-cucului

Două linguri de rădăcină mărunțită de ciuboțica-cucului se adaugă la 100 de mililitri de alcool (vin sau oțet). Se lasă la macerat opt-zece zile, timp în care se agită des. Se strecoară și se folosește pentru comprese locale cu vată înmuiată în acest lichid. Remediul este extraordinar pentru calmarea durerilor.

flori galbene de ciuboțica-cucului
Două linguri de rădăcină mărunțită de ciuboțica-cucului se adaugă la 100 de mililitri de alcool (vin sau oțet).

Coada-racului

Este suficient să pui o linguriță de rizomi mărunțiți la 250 de mililitri de apă și să lași totul la fiert timp de cinci minute. Strecoară și puneți comprese cu acest lichid, de mai multe ori pe zi. Poți face și masaj cu tinctură de coada-racului, până când disconfortul dispare.

floare galbenă de coada-racului
Este suficient să pui o linguriță de rizomi mărunțiți la 250 de mililitri de apă și să lași totul la fiert timp de cinci minute.

Ienupăr

Scapă de durere cu remediul pe bază de ienupăr! Pune 50 de grame de plantă mărunțită în 250 de mililitri de alcool sanitar. Închide vasul ermetic și lasă totul la macerat pemtru 15 zile, la temperatura camerei. Agită recipientul de mai multe ori pe zi și, când a trecut timpul menționat, folosește lichidul pentru a realiza comprese. Aplică-le de mai multe ori pe zi.

fructe mov de ienupăr
Scapă de durere cu remediul pe bază de ienupăr!Adauga un comentariu