National

Calugarul exorcist de la Tanacu a fost eliberat

Publicat: 30 nov. 2011
1
Fostul preot Daniel Petru Corogeanu, condamnat la sapte ani de inchisoare pentru moartea unei maicute pe care timp de trei zile a tinut-o legata pe o cruce, a fost eliberat conditionat, astazi, din Penitenciarul Vaslui, dupa ce a ispasit doua treimi din pedeapsa, informeaza Mediafax.
Daniel Corogeanu a iesit din Penitenciarul Vaslui in jurul orei 12:50, fiind asteptat de catre fratele sau si de alti doi tineri. Fostul preot a urcat intr-o masina de teren inmatriculata in Bulgaria, refuzand sa dea declaratii jurnalistilor prezenti la poarta penitenciarului.
Daniel Corogeanu, care a ispasit doua treimi din pedeapsa, a fost eliberat conditionat in urma unei sentinte a Judecatoriei Vaslui.
„Noi am facut propunerea de eliberare conditionata a detinutului Petru Corogeanu in urma evaluarii facute de catre Comisia de eliberare conditionata din cadrul Penitenciarului Vaslui. In cererea inaintata catre Judecatorie am prezentat o evaluare a detinutului Petru Corogeanu, care a participat in mod activ la actiunile din interiorul penitenciarului, tinandu-se cont inclusiv de rapoartele de pedepsire care au existat pe perioada cat persoanza privata de libertate s-a aflat in penitenciar. Instanta a analizat aceasta propunere si a dispus punerea in libertate conditionata a lui Petru Corogeanu”, a declarat marti purtatorul de cuvant al Penitenciarului Vaslui, Petru Toma.
Fostul preot Petru Corogeanu a fost incarcerat la Penitenciarul Valsui in 30 ianuarie 2008, dupa ce a fost condamnat la sapte ani de inchisoare de catre magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru lipsire ilegala de libertate urmata de moartea victimei. Sentinta a fost data dupa mai mult de doi ani si jumatate de procese in care Petru Corogeanu a fost judecat de mai multe instante din tara.
In iunie 2005, fostul preot, impreuna cu patru maicute, intre care fosta maica stareta de la Manastirea Tanacu, au supus a alta maicuta, in varsta de 23 de ani, unui ritual de exorcizare, la Manastirea „Sfanta Treime” din Tanacu, judetul Vaslui. Maicuta, Irina Cornici, a murit dupa ce a fost tinuta trei zile fara apa si mancare, fiind imobilizata pe o cruce de lemn.
Adauga un comentariu