Actualitate

Calvarul dintr-un cartier de lux! Iesenii sunt intoxicati cu praf si promisiuni – FOTO

Publicat: 26 iul. 2015

@ Mii de ieseni indura de ani de zile conditii greu de imaginat @ Dupa ce in primavara primaria a „plombat” cateva balti de pe strada, iesenii au fost abandonati

Municipalitatea ieseana se vede inca o data depasita de situatie cand vine vorba de a rezolva doleantele iesenilor. Mii de ieseni care locuiesc in zona strazii si Aleii Strugurilor traiesc si in vara aceasta acelasi calvar de care se plang de ani de zile, fara ca autoritatile sa miste un deget. Pentru a ajunge acasa, iesenii de pe cele doua strazi au de depasit adevarate trasee off road. Drumul de macadam, cu santuri si bolovani a devenit de ani de zile un adevarat cimitir de masini. Nu doar soferii sunt nemultumiti insa de calitatea infrastructurii, ci si simplii locatari, care la fiecare pala de vant sunt intoxicati cu praf.

„Parca e in Sahara. Nici nu poti sa deschizi geamul sa aerisesti ca intra pur si simplu nori de praf in casa. Nu se stropeste, nu se repara, nu se face nimic”, se plange o locatara din zona. Ba mai mult chiar, dupa ani de zile in care primaria a fost bombardata cu reclamatii si sesizari, la inceputul anului, municipalitatea a anuntat demararea unor reparatii pe care trebuia sa le deruleze Citadin. La momentul respectiv, locatarii de pe Strugurilor au filmat un echipaj de la primarie care a fost trimis sa repare strada. Lucrarile au constat in imprastierea catorva lopeti de bitum concasat si plimbarea unui concasor prin balti. „Dupa 6 ani de sesizari, audiente la primar, au venit cu jumatate de camion cu nisip si pietris pe care l-au rasturnat in bataie de joc in cea mai mare balta dupa care au plecat. Vara nu putem respira de praf, sunt copii care au facut astm bronsic si iarna când ninge stam in case pâna se topeste. La taxi daca faci comanda nu vine niciunul”, se plangeau locatarii.

Dupa marea reabilitare, situatia s-a inrautatit

Potrivit locatarilor din zona Strugurilor, aleea reabilitata in primavara de municipalitate arata mai rau ca inainte. „Din pacate, edilii din Iasi nu au idee ca sub titulatura de «alee» aici este un adevarat cartier cu cateva sute de case si mii de locuitori care zilnic respira  cel mai poluat aer din oras. Imaginile poate ne ajuta la castigarea titlului de «Capitala Culturala Europeana», daca intre cultura si civilizatie exista vreo legatura”, a declarat revoltat Romica Rosu.

Adauga un comentariu