Titlurile zilei

Camelia Gavrilă a dat de pământ cu colegii din PSD! Cel mai slab candidat la Primăria Iași a recunoscut că este traseistă. Proiecte fanteziste la startul campaniei electorale

Publicat: 29 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Camelia Gavrilă a dat de pământ cu colegii din PSD Cel mai slab candidat la Primăria Iași a recunoscut că este traseistă. Proiecte fanteziste la startul campaniei electorale
Camelia Gavrilă a dat de pământ cu colegii din PSD!

Camelia Gavrilă a dat de pământ cu colegii din PSD. Este dezamăgită de prestația consilierilor locali PSD. Culmea, doi dintre ei fac parte din actuala echipă a candidatei. A recunoscut că este traseistă și că nu este cea mai bună alegere făcută de un politician

Camelia Gavrilă a dat de pământ cu colegii din PSD. În cursul zilei de ieri, candidata PSD la Primăria Iași a prezentat programul politic pentru mandatul 2020 – 2024. Camelia Gavrilă nu a pierdut ocazia și a criticat activitatea colegilor de partid în Consiliul Local. Culmea, doi dintre aceștia se află în echipa de consilieri locali formată de Camelia Gavrilă. Este vorba despre Bogdan Crucianu și Mihai Gavril.

„În privința consilierilor noștri, nota mea este foarte severă, nota este undeva între 4 și 5, pentru că au dezamăgit, pentru că nu au avut puterea de a se obiectiva, pentru că au plecat și au întors spatele partidului care i-a susținut, pentru că nu au fost alături de proiectele noastre. PSD, când s-a rupt de Mihai Chirica, nu a făcut opoziție de dragul opoziției. Nota mea este modestă pentru ei și dezamăgirea pe măsură”, a declarat candidata PSD.

Camelia Gavrilă a recunoscut că este traseistă, dar s-a scuzat pentru că așa este sistemul

Reporterii BZI i-au cerut candidatei un comentariu despre traseismul politic. Răspunsul vine după ce chiar Camelia Gavrilă a trecut de la PNL la PSD în 2014. După 12 ani de PNL a schimbat brusc barca. Răsplata a venit imediat, a fost pusă pe listele PSD la alegerile parlamentare din 2016 și aleasă ca deputat. Camelia Gavrilă a fost în echipa pușcăriașului Relu Fenechiu, șef de filială la un moment dat.

„Traseismul politic este o problemă eternă în mediul românesc. Traseismul politic înseamnă la un moment dat o opțiune pentru altă echipă, în contextul în care în echipa în care ai fost poate nu te-ai regăsit, sau poate n-ai fost valorizat pe măsură, sau poate alianțe care au funcționat s-au desfăcut. Există povești de viață, povești de carieră politică, deci poate avea o explicație. Evident, nu este cea mai fericită poveste. Poate ne-am dori să fie la fel ca în societatea engleză, să existe generații întregi care sunt alături de același partid. Așa cum este mediul politic destul de obscur și oscilant de la noi, așa se întâmplă câteodată reconfigurări în alte echipe”, a fost declarația Cameliei Gavrilă.

De precizat că experiența în administrație a Cameliei Gavrilă este inexistentă. A fost viceprimar pentru câteva luni în mandatul fostului primar Gheorghe Nichita, dar nu a confirmat.

Vrea să convingă electoratul cu proiecte deja anunțate de Primăria Iași

Camelia Gavrilă a propus o serie de proiecte deja existente pe agenda actualului primar Mihai Chirica. Spre exemplu, a propus parcări subterane și supraterane în cartiere, investiție ce ar ajunge la 60 milioane lei. Perioada de implementare ar fi de 3 ani. S-ar ajunge la 1.000 de locuri de parcare. Primăria Iași a alocat deja o sumă consistentă pentru construirea unei parcări supraterane în cartierul Alexandru cel Bun. Totodată, vrea să facă „Revoluție în trafic”, dar s-a oprit la ideea de studii. Nu în ultimul rând, cu 20 de milioane de euro promite o autogară în Tudor Vladimirescu. Proiectul este mult mai vechi și este propus de administrațiile anterioare.

Camelia Gavrilă vrea în zona Antibiotce, pe șes Bahlui, un complex format din sală polivalentă, stadion, bazin de înot și un parc de 20 hectare. Costurile avansate sunt de 85 milioane euro. Primăria Iași a ales deja amplasamentele pentru astfel de proiecte. Candidatul PSD mai vrea extinderea liniei de tramvai spre Lunca Cetățuii și spre Carrefour Era. Ținând cont de dimensiunile arterelor, este imposibil de implementat acest proiect. Mai vrea două pasaje subterane în Podu Roș. Primăria a finalizat deja documentația pentru un proiect asemănător. Un alt proiect face referire la înființarea unui muzeu al satului moldovenesc, în zona Copou.

Adauga un comentariu