Actualitate

Camelia Gavrilă, atac la liberali: „Perspectivele unei guvernări ezitante și neprofesioniste. O nouă încercare de manipulare, marca PNL”

Publicat: 14 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Camelia Gavrilă atac la liberali Perspectivele unei guvernări ezitante și neprofesioniste. O nouă încercare de manipulare marca PNL

Deputatul social democrat, Camelia Gavrilă, îi atacă pe liberali menționând că perspectivele Guvernului sunt ezitante și neprofesioniste. Și prin acestea se încearcă o formă de manipulare a opiniei publice.

„Recenta nominalizare a Guvernului Orban 2 de către președintele Klaus Iohannis reprezintă un paradox, o sfidare și implicit o formă de manipulare a opiniei publice. Este absurd și paradoxal să nominalizezi același premier după ce guvernul său a fost demis prin moțiune de cenzură, după ce nenumărate imperfecțiuni, gafe politice, greșeli de abordare, inabilități au fost semnalate nu doar de presă și lumea politică, ci și de specialiști și experți în domeniile de referință.

După trei luni de guvernare ineficientă observăm acum așezarea în prim planul scenei politice a aceluiași guvern DEMIS prin votul majorității parlamentare. România se află într-o profundă criză politică generată de Partidului Național Liberal și de strategiile președintelui Iohannis.

Se adună constant și derutant pentru cetățeni declarații, ezitări, dovezi ale demagogiei, ale incompetenței, după cum asistăm la afișarea unei false preocupări pentru problemele românilor, aspecte ce rezultă clar din cele 60 de pagini ale pseudo Programului de Guvernare 2.

Deducem și din materialul prezentat în fața Parlamentului României, dar și a opiniei publice superficialitatea proiectelor propuse, absența unor priorități orientate firesc spre sănătate și educație, lipsa de viziune, de inspirație și abordare temeinică, profesionistă a actului de guvernare.

1. PNL dorește o educație centrată pe elev, dar alocațiile pentru copii nu vor fi dublate.

2. PNL recunoaște că nu vrea să crească nici punctul de pensie cu 40% și nici salariile din învățământ de la 1 septembrie 2020. Unde se află respectul și prețuirea pentru profesori, înțelegerea și empatia față de pensionari?

3. Ca partid de opoziție, PNL a cerut imperativ fonduri substanțiale pentru generalizarea programului „Masă caldă” pentru elevi sau pentru programele educaționale de tip „afther school”. Aflat acum la guvernare, PNL se ascunde în spatele unor promisiuni de pilotare, evitând alocări concrete de fonduri și, implicit, dezvoltarea acestor programe sociale cu un rol educațional cert și cu demersuri asociate specifice eduactiei incluzive.

4. PNL clamează debirocratizarea, dar sufocă segmentul educațional cu „adoptarea unui cadru strategic”, „dezvoltarea unor programe”, „realizarea unor analize”, fără a avea proiecte concrete care să răspundă nevoilor acute și complexe din cuprinsul sistemului educațional, fară să dovedească preocupare și competență în abordarea politicilor de tineret, fără să își propună stimularea inițiativelor antreprenoriale venite din partea tinerilor.

5. Declarațiile ministrului Finanțelor confirmă faptul că Sănătatea și Educația nu par să fie o prioritate, iar proiectul „România educată” rămâne doar un clișeu, un instrument de marketing pentru președintele Klaus Iohannis, preluat cu rol decorativ de către reprezentanții Guvernului Orban. În mod simetric, inițiativele din domeniul sănătății vizează doar preocupări pentru susținerea spitalelor private și pentru posibilitățile acestora de a accesa programe naționale de sănătate, în condiții neclare, fără transparență, criterii sau reguli ferme.

Lecțiile trecutului nu sunt învățate, iar România stagnează pe drumul procesului de modernizare a infrastructurii, guvernarea întârzie măsurile reformatoare pe zona segmentului educațional, fără a aborda rezolvarea problemelor importante orientate spre elevi, studenți, personal din învățământ. Prin măsurile propuse de PNL se conturează un timp al austerității, iar anul 2020 va fi iremediabil compromis. Criza politică, provizoratul guvernamental conduc la absența unor strategii majore, la enunțarea unor proiecte modeste și limitate, la imposibilitatea realizării de licitații și demararea de lucrări sau finalizarea celor începute. În același timp lipsește un cadru legislativ coerent și echilibrat sau o stabilitate parlamentară. În lupta pentru realizarea alegerilor anticipate, democrația este intoxicată de declarații ipocrite, false probleme, jocuri de culise, manevre la limita constituționalității, ignorarea statului de drept sau a separației puterilor în stat.

Vor urma audierile miniștrilor propuși pentru guvernul Orban 2 în comisiile parlamentare de specialitate, moment în care aceștia vor avea „ocazia” să ofere explicații românilor pentru demersurile lor controversate, pentru acțiunile și inițiativele discutabile și pentru lipsa unor proiecte de perspectivă, bazate pe realități sociale evaluate corect. Dacă timp de trei luni comunicarea publică sau conferințele de presă, explicarea unor demersuri guvernametale au fost ignorate, alteori expediate în comunicate sumare, până la limita sfidării opiniei publice, săptămânile următoare vor aduce, prin audierile parlamentare și dialogurile obligatorii, necesarele precizări și explicații, răspunsuri la întrebări incomode, de fapt va urma un demers de clarificare și prezentare a realităților guvernării camuflate până acum în discursul politic.”, a transmis Camelia Gavrilă, deputat PSD.

Adauga un comentariu