Eveniment-Social

Camelia Gavrila, chemata la raport de ministrul Educatiei

Publicat: 13 iun. 2012
1

Noul inspector scolar al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), Camelia Gavrila, a participat la o sedinta extraordinara organizata la Ministerul Educatiei. Aceasta a facut referire la modul in care este organizat examenul de bacalaureat, dar si la organizarea concursurilor la nivel de inspectorate scolare, programate a se derula in luna august a acestui an. Cu aceasta ocazie, Camelia Gavrila a declarat ca actualii directori de la Palatul Copiilor si de la Casei Corpului Didactic (n.r. – ambii din PDL) nu vor fi deocamdata inlocuiti. „Acum ( ieri n.r.) merg la minister pentru a participa la o sedinta cu toti inspectorii generali din tara ce vizeaza examenul de bacalaureat. In acelasi timp, chiar daca se vehiculeaza faptul ca vor exista schimbari la nivelul celor doua institutii din subordinea ISJ, eu va pot spune ca in cadrul acestora nu vor exista schimbari majore, la acest moment”, a precizat Gavrila. Pe de alta parte, dupa ce ieri s-a finalizat prima proba a examenului de bacalaureat, cea de examinare pentru evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba româna, peste 50 la suta dintre candidati au obtinut calificativele avansat si experimentat. La cea de-a II-a proba a bacalaureatului, respectiv cea de evaluarea a competentelor lingvistice de comunicare orala în limba materna, nu sunt candidati ieseni care sa sustina testul. Astfel, urmatoarea proba este cea de evaluare a competentelor digitale, proba D, care va fi sustinuta de un numar de 4.870 candidati, in intervalul 18 – 22 iunie, iar proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, proba C, se desfasoara in intervalul 25 – 27 iunie, cu participarea a 4.900 candidati. Pe de alta parte, probele scrise ale examenului de bacalaureat se vor sustine, incepand cu data de 2 iulie, in 14 centre din municipiul Iasi si alte cinci din judet. Acestea sunt: Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, Ioan C. Stefanescu, de Transporturi, Mihail Sturdza, Grupul Scolar Radu Cernatescu, Economic de Turism, Liceul de Informatica Grigore Moisil si cel Teoretic de la Dimitrie Cantemir, alaturi de colegiile renumite de la Octav Bancila, Costache Negruzzi”, Emil Racovita, National, Mihai Eminescu si Economic – Administrativ. In judet, probele se vor desfasura la: Colegiul National Mihail Sadoveanu, de Transporturi Unirea si Liceul Miron Costin, toate din Pascani, respectiv Colegiul National Stefan cel Mare din Harlau si Liceul Ion Neculce din Targu Frumos.

Comentarii
  • De ce madam Lantisor, nu ai curajul raspunderii si fermitatii asupra acestor persoane care au sprijinit poltica criminala a pdl-ului si au contribuit din plin la saracirea populatiei, la scaderea demnitatii cadrelor didactice?? Firmele pe care le au, te sustin material, stim foarte bine cat de oportunisti sunt unele persoane pe care le sustii, asa ca daca ai acceptat sa revii la sefia isj, asuma-ti si aceste aspecte! Goniti oportunistii cat mai rapid, altfel isi vor impanzi bratele printre cei care detin puterea si nu mai scapati de ei!

  • Doamna gavrila este un om care poate sa discearna foarte bine daca un om a facut ceva sau doar este oportunist.Cred ca la CCD au fost xcimbari foarte bune,de la aspect la activitati deosebite.Sunt profesor cu 3* de ani vechime si pot sa spun ca ce se face acolo este de foarte buna calitate.Cred ca jumatate din dosariada care a fost cuprinde documente in acest sens.Asa ca daca vreti profesionisti,lasati oamenii care au inceput ceva sa faca in continuare.

  • Cei de la pdl, de ce nu au lasat persoanele competente in functii si i-au schimbat fara sa cracneasca nimeni, asadar domnilor Andronache si altii ca ei, nu asteptati sa vi se puna sub scaun o bomba pentru ca voi sa aveti bunavointa sa va dati demisia si sa acceptati situatia! Aduceti-va aminte ca si voi ati procedat urat, sau functia pe care o detineti politic si prin furtisaguri, v-au anulat simtul auzului, vazului si al bunului simt! Fiti demni si plecati fara tam-tam, asa procedeaza o persoana educata!

Adauga un comentariu