Local

Camelia Gavrilă, gest impresionant pentru sistemul medical ieșean: „Solidaritate și susținere pentru Spitalul de Boli Infecțioase din Iași!”

Publicat: 26 mart. 2020

Deputatul Camelia Gavrilă se înscrie în lista celor care au donat pentru Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Acesta a transmis că a donat pentru sistemul medical ieșean, pentru solidaritate și susținerea unității medicale.

„Am fost și voi rămâne întotdeauna alături de comunitatea ieșeană, fie că vorbim despre dezvoltare și priorități locale, despre educație și programe europene de formare profesională, fie că celebrăm pagini istorice, împliniri spirituale sau evenimente de efervescență culturală. Astăzi, în aceste momente dramatice, împreună cu toți colegii din grupul parlamentar social-democrat, suntem din nou alături de comunitate, în lupta cu suferința și gravă epidemie generată de virusul SARS – COV 2 (noul coronavirus).

În comunicatul nostru se subliniază că „parlamentarii social-democrați ieșeni, Victorel Lupu, Vasile Toma, Camelia Gavrilă, Vasile Axinte, Vasile Câtea, Silviu Macovei, Doru Adrian Pănescu și Bogdan Cojocaru, alături de președintele filialei PSD Iași, Măricel Popă, au făcut o primă donație în valoare de 40.000 lei pentru Spitalul de Boli Infecțioase din Iași și își exprimă preocuparea și solidaritatea față de pacienți, față de familiile acestora, completând astfel șirul onorabil de gesturi caritabile, prin forme diferite de implicare și atitudine.”

Este un gest firesc de empatie și solidaritate, de comunicare interumană, ce denotă preocupare și interes pentru sănătatea semenilor, pentru sistemul medical care are nevoie în aceste momente de susținere, mai ales din perspectivă financiară, pentru că, în plan științific, școala medicală ieșeană are competența și calitatea de a aborda competent patologii complexe, situații și cazuri dificile.»

Subliniez că și la nivel legislativ, parlemantarii PSD au susținut deja, prin proiecte și inițiative pertinente, strategii coerente de intervenție în politicile publice din domeniile sănătate, economie, muncă și salarizare, educație, programe sociale de sprijin, demersuri orientate spre comunitățile locale. Dincolo de diferențe politice și de opinii, în aceste momente grele contează expertiză, programele, știința de a gestiona crize de diferite tipuri, colaborări fără culoare politică.

În acest sens, cu siguranță Consiliul Județean Iași, managementul spitalelor și corpul medical ieșean vor gestiona atent și responsabil problemele de sănătate ale comunității ieșene, orientarea judicioasă a fondurilor spre spitalele și zonele aflate în suferință, încercând astfel să depășim împreună, cu speranță și succes, una din cele mai dificile încercări din istoria recentă a timpurilor moderne.

Sănătatea populației și asigurarea protecței ființei umane, siguranța personalului medical sunt priorități ce trebuie asumate de autoritățile locale, dar și de forurile naționale și de oamenii politici. Declarațiile de susținere sunt astfel însoțite de fapte concrete, de atitudini și implicări ce pot constitui un model de preluat și multiplicat în comunitate.

Oricâtă înțelepciune, seninătate și percepție filosofică am avea în fața timpului și a sfârșitului, viața cu bucuriile, neliniștile și sensurile ei rămâne valoarea noastră fundamentală. „E cert, orice am gândi și cu oricâtă amărăciune despre cer și pământ, despre condiția umană, despre clipă și fatum, inima cu bătăile ei aplaudă existența.” (Lucian Blaga).”, a declarat Camelia Gavrilă.



loading...

Adauga un comentariu