Actualitate

Camelia Gavrila sustine consecvent si premiaza excelenta in educatie

Publicat: 23 nov. 2018
1

Elevii care au obtinut Medalie de Aur la Olimpiada Internationala de Geografie, desfasurata in Canada, Solomon Bianca Elena, de la Colegiul National “Costache Negruzzi”, Fosalau Manuel Cristian, de la Colegiul National “Emil Racovita”, Sandu Andrei, de la Colegiul National, ca si Banu Denis Andrei de la Liceul Teoretic de Informatica “Gr. Moisil”, medaliat cu Argint la Balcaniada de Informatica, au fost premiati de prof. dr. Camelia Gavrila, Presedintele Comisiei pentru invatamant, stiinta, tineret si sport din Camera Deputatilor in cadrul celei de-a VII-a editii a Galei Excelentei in Educatie, eveniment de anvergura organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, cu sustinerea Primariei Municipiului Iasi si a Consiliului Judetean Iasi. 

„Raman fidela principiilor pe care le-am sustinut de-a lungul timpului: excelenta in educatie trebuie incurajata si sustinuta! Exemplele de buna practica in educatie pot si trebuie sa fie multiplicate! In cadrul celei de-a VII-a editii a Galei Excelentei in Educatie am avut placerea de a oferi 4 premii in bani si carti, in calitatea mea de Presedinte al Comisiei pentru invatamant din Camera Deputatilor, unui numar de 4 elevi olimpici, care au obtinut in anul scolar 2017-2018 rezultate deosebite la olimpiadele internationale si nationale. 

Marturisesc din nou ca a fost un moment emotionant, intrucat intalnirea cu performerii la varf este interesanta si surpinzatoare. Fiecare poveste inseamna studii, perseverenta, profesori competenti alaturi, fiecare poveste este inedita, fiecare medalie sau distinctie adusa acasa, la Iasi, are semnificatii profunde. 

Mi-am dedicat intreaga energie si cariera scolii iesene, am antrenat olimpici cu dedicatie si pasiune pentru modelarea tinerilor intru literatura, arta, cultura. De aceea vibrez odata cu fiecare succes educational, pentru ca performanta in educatie se obtine greu, dar trebuie sa fie un obiectiv esential, iar existenta mea este indisolubil legata de scoala, de studiu si cunoastere”, a subliniat deputatul iesean.

Prof. dr. Camelia Gavrila a initiat Gala Excelentei in Educatie in anul 2012, in calitate de Inspector Scolar General, un proiect educational complex, conceput intr-un format amplu, prin care sunt apreciati elevi si profesori, sunt valorizate rezultate la olimpiade, dar si la concursuri, alaturi de proiecte educationale inedite, largindu-se astfel conceptul de performanta in educatie. Dupa ce a devenit parlamentar, Camelia Gavrila a oferit la fiecare editie premii consistente olimpicilor ieseni, in semn de apreciere si pretuire fata de rezultatele lor stralucite, dar si ca semnal politic, in sensul exprimarii unor optiuni pentru calitate, pentru eficienta educationala, pentru sustinerea valorilor invatamantului romanesc, la nivel parlamentar si guvernamental. 

Mai multe informatii regasiti pe site-ul www.cameliagavrila.ro

Adauga un comentariu