National

Camelia Voiculescu: Tatal meu nu a comis nicio fapta reprobabila, a luptat impotriva unui regim

Publicat: 08 aug. 2014

Camelia Voiculescu, actionar si presedinte al Intact Media Group (IMG), afirma, intr-un comunicat, ca tatal sau, Dan Voiculescu, nu a comis nicio fapta reprobabila, ci a luptat, cu demnitate, curaj si onoare impotriva unui regim care aminteste de vremuri considerate trecute.

In comunicatul transmis, vineri, Agentiei MEDIAFAX, se mai spune ca atat conducerea, cat si angajatii Intact Media Group au luat act cu dezaprobare de hotararea instantei privind procesul in care este implicat fondatorului trustului, Dan Voiculescu.

Citeste si BREAKING NEWS! Dan Voiculescu – 10 ANI CU EXECUTARE. UPDATE LIVE TEXT

Conform sursei citate, conducerea si angajatii Intact Media Group considera ca „este vorba de un abuz intolerabil intr-un stat de drept”, iar aceasta masura reprezinta „o incercare vadita de intimidare” a televiziunii de stiri Antena 3, care face parte din grupul Intact.

„Antena 3 este singura televiziune care a prezentat, intr-un an cu puternica miza electorala, dovezi incontestabile privind coruptia la cel mai inalt nivel, culminand cu expunerea probelor care dovedesc mita oferita fratelui presedintelui Basescu. In urma difuzarii acestor filme, Mircea Basescu a fost arestat, iar procesul lui Dan Voiculescu accelerat si finalizat prin abuz”, se spune in comunicat.

„Ceea ce s-a intamplat astazi sfideaza nu doar practicile justitiei intr-o tara democratica, parte a Uniunii Europene, ci chiar principiile statului de drept, atat de invocat tocmai de catre cei care nesocotesc legea. Astazi, printr-o incalcare flagranta a drepturilor la un proces corect, tatal meu plateste pentru ca presa sa nu fie monocolora in Romania. Pentru curaj. Combaterea constanta a unui un regim care a confiscat voturile a 7,4 milioane de romani, regim care a umilit si nedreptatit o multime de oameni, nu poate fi insa oprita prin acest abuz samavolnic. Jurnalistii acestui Grup, pe care tatal meu l-a fondat acum mai bine de douazeci de ani si care a devenit cea mai puternica platforma de media din Romania, vor continua sa rosteasca adevaruri despre un sistem care vrea sa confiste demnitatea. Puterea acestui Grup a fost construita cu girul de incredere al publicului, care ne-a onorat si ne-a confirmat misiunea noastra jurnalistica. Milioane de oameni au putut urmari, prin anchetele jurnalistice ale Antenei 3, cum legea este incalcata de oamenii legii, cum libertatea este vanduta, devenind martori ai crearii unui sistem inchis, care calca in picioare drepturi si libertati elementare”, spune Camelia Voiculescu, actionar si presedinte al IMG, in comunicat.

Citeste si OFICIAL. Iata ce bunuri au fost CONFISCATE de la Dan Voiculescu in dosarul ICA

Camelia Voiculescu, care este una din cele doua fiice ale lui Dan Voiculescu, a mai spus ca tatal sau nu a comis nicio fapta reprobabila. „A luptat, cu demnitate, curaj si onoare impotriva unui regim care aminteste din ce in ce mai tare de vremuri considerate trecute. Sunt foarte mandra de el!”, a mai spus Camelia Voiculescu.

Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv, vineri, la 10 ani de inchisoare, in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), potrivit deciziei luate de Curtea de Apel Bucuresti.

Voiculescu a primit pedeapsa maxima prevazuta in noul Cod penal, legea mai favorabila in cazul sau.

Totodata, lui Voiculescu i se interzic mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani.

Prin aceasta sentinta, Curtea de Apel i-a dublat lui Voiculescu pedeapsa data de Tribunalul Capitalei la fondul procesului.

Sediul posturilor Antena si cel al grupului de firme Grivco vor fi confiscate, a dispus vineri Curtea de Apel Bucuresti, prin decizia definitiva data in dosarul ICA.

Totodata, magistratii de la CAB au decis sa ii confiste lui Voiculescu si penthouse-ul din Soseaua Kiseleff si au pus sechestru pe mai multe imobile si conturi bancare ale acestuia.

De asemenea, judecatorii au pus sechestru asigurator pe mai multe imobile apatinand celorlalti inculpati.

Citeste si Gheorghe Mencinicopschi s-a predat. Ce a spus despre pedeapsa primitaloading...

Comentarii
Adauga un comentariu