Eveniment-Social

Camere video in mijloacele de transport in comun

Publicat: 08 iul. 2011

@ Zeci de echipamente video vor fi montate in mijloacele de transport public @ Primaria Iasi baga peste 500 de mii de euro in aceste echipamente @ Licitatia va avea loc pe 25 august

Edilii au programat o noua licitatie in cadrul programului european Archimedes, ce vizeaza achizitionarea mai multor echipamente video cu care vor fi dotate mijloacele de transport in comun. Procedura este programata pentru 25 august. Prevederea bugetara a fost stabilita la nivelul sumei de 2,7 milioane lei fara TVA, adica mai bine de 500 de mii de euro. „Fiecare mijloc de transport va fi echipat cu echipament de inregistrare video IP local, dedicat pentru aplicatii mobile, cu capacitate de stocare pe HDD de minim 750 GB, echipat cu module de conectare 3G si WLAN, minimum doua, maxim patru camere IP video antivandal, color, conectate la inregistrator, dispozitiv alimentare curent continuu echipamente video si afisare publicitara, ecran LCD pentru afisarea de mesaje publicitare sau informative si cabluri ecranate. Fiecare dispecerat local va fi dotat cu echipamente de inregistrare si stocare a imaginilor provenite de la inregistratoarele video de bord”, se arata in caietul de sarcini.
In cadrul proiectului Archimedes, municipalitatea ieseana beneficiaza de un buget de 4,7 milioane euro pentru ducerea la indeplinire a mai multor obiective. Edilii au amenajat 50 de statii pentru mijloacele de transport de pe coridorul Civitas (rond Agronomie – Tudor Vladimirescu), o pista pentru biclisti, au dotat zece microbuze cu rampe pentru persoanele cu dizabilitati si au implementat sistemul green-light in mai multe intersectii din oras. Iasul face parte dintr-un consortiu alaturi de Aalborg (Danemarca), Brighton (Marea Britanie), San Sebastian (Spania), Monza (Italia), Usti nad Labem (Cehia). Bugetul total al proiectului pentru Iasi este de aproximativ 4,7 milioane de euro, din care aproximativ 55 la suta reprezinta finantarea nerambursabila acordata de Comisia Europeana.loading...

Comentarii
  • IN LOC SA MONTATI CAMERE DE LUAT VEDERI IN MIJLOACELE DE TRANSPORT,MAI BINE A-TI PUNE AERE CONDITIONATE ,SI A-TI REZOLVA PROBLEMA CU ICALZIREA PENTRU CALATORI,VINE IARNA SI INGHETAM IA VECEURILE VOASTRE PE CARE CU MANDRIE LE NULITI MIJLOACE DE TREANSPORT IN COMUN,RUSINE SA VA FIE CONDUCRE DE C.A.C.A.T.IDIOTILOR SI HAHALERELOR PUPATI *****.U/.

  • A inebunit primarul.Uita-ti pe ce cheltuie bani nostri.Sunt o multime de lucruri importante de facut,nu camerele din autobuzele RATP-ului.Mai bine sa de-a afara directori de la aceasta regie,si imediat sa fie controla-ti de unde au atata avere.Exista legea ilicitului.

  • În loc să cumpere niște autobuze ei se joacă de-a supravegherea video. Cum se poate ca un asemenea oraș să aibă niște hârburi de autobuze? Biletele sunt printre cele mai scumpe din țară iar condițiile sunt printre cele mai proaste. Ce nenorociți!

Adauga un comentariu