National

Camerele video instalate pe masinile de politie ar putea fi scoase din uz

Publicat: 05 ian. 2012
1
Nici nu au apucat sa intre bine in paine si sa faca primele victime printre milioanele de soferi romani, ca modernele camere de filmat, instalate deja pe zece masini ale Politiei Rutiere, risca sa fie scoase din uz, sustine Avocatul Poporului, prof. Univ. Dr. Gheorghe Iancu.
Avocatul Poporului a anuntat ca va declansa procedurile legale de interzicere a noilor modalitati de monitorizare a traficului. Tot scandalul a pornit de la camerele care inregistreaza atat video, cat si audio, dialogul dintre soferi si oamenii legii, informeaza rtv.net.
Avocatul Poporului sustine ca inregistrarile cu aceste camere incalca dreptul la imagine al cetatenilor. Gheorghe Iancu considera ilegala si neconstitutionala inregistrarea soferilor cu ajutorul camerelor montate pe masinile de politie.
In replica, reprezentantii politiei sustin ca inregistrarile audio si video efectuate cu masinile lor sunt legale si pot fi folosite la cerere chiar si in instanta. Eu spun ca astfel de sisteme se utilizeaza in majoritatea tarilor din Uniunea Europeana.
Sistemul de inregistrare este pus in functiune in momentul in care un politist are o discutie cu un conducator auto oprit in trafic. Camerele de filmat pot fi insa utilizate si in timp ce masina de politie se afla in urmarirea unui alt vehicul care nu a oprit la semnalele oamenilor legii. Conducerea politiei sustine ca, odata utilizat acest sistem, se elimina si posibilitatea de a oferi mita politistului.
Comentarii
  • O idee foarte buna sa se inregistreze atat video cat si audio. ar rezolva o parte din problema tarii noastre MITA, Agresiuni ale politistilor asupra participantilor la trafic fie ele doar verbale si nu fizice dar si corectitudinea organelor de politie cat si cea a participantilor la trafic. PROPUN O PETITIE ONLINE PT PASTRAREA CAMERELOR PE MASINILE DE POLITIE BA CHIAR SUPLIMENTAREA NUMARULUI ACESTORA.

  • Si eu sunt pentru pastrarea lor. Numai daca aic eva de ascuns nu vrei sa fii inregistrat. Poate ca vrei sa faci un smen ceva… o intelegere cu „oamenii legii”

  • pai normal avocati vor sa scoata camerile video,nu mai face nimeni contestatie si avocatul nema client nema bani,normal ca din punctul lor al avocatilor nu e lagal,dar in alte tari cum de e legal ca sa filmeze masina politie tot ce face politistul cu soferul,poate asa nu vor mai fi suspiciuni de luare de mita in politie

  • Le ia painea de la gura unora dintre avocati, mita de la buzunarul celor care iau … E normal sa se impotriveasca lumea.
    Nu cred ca se incalca vreo lege cat timp politistul e in misiune cand inregistreaza.
    Din contra … Cei care incalca legea cu buna stiinta punand in pericol vieti prin modul lor de a conduce si de a se comporta in trafic ar trebui considerati ca si-au pierdut dreptul de membru al societatii cat timp ignora regulile societatii …. Raman cu drepturile omului si cu plata daunelor.
    Va fi o gaura in bugetul unora …

Adauga un comentariu