Local

Campania de vaccinare împotriva gripei de sezon continuă la Iași. Câte doze s-au administrat până astăzi

Publicat: 02 dec. 2021
femeie vaccinată
Reamintim că în data de 11 noiembrie 2021, au ajuns la Iași 18.308 doze, reprezentând a patra tranşă de vaccin antigripal

Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon continuă în această perioadă la nivelul județului Iași. Până în momentul de față s-au administrat 38.322 de doze vaccin antigripal din totalul de 54.913 doze primite.  Reamintim că în data de 11 noiembrie 2021, au ajuns la Iași 18.308 doze, reprezentând a patra tranşă de vaccin antigripal. Acestea sunt repartizate la cabinetele medicilor de familie pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Campania de vaccinare a demarat la jumătatea lunii octombrie odata cu repartizarea a 13720 de doze de vaccin antigripal, reprezentând prima tranșă de vaccinuri. A urmat a doua tranșă, constând în 9154 doze și pe 3 noiembrie au ajuns la Iași încă 13.731 doze de vaccin antigripal. În primele trei etape, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a distribuit dozele pentru imunizarea împotriva gripei de sezon a copiilor înscriși la cabinetele medicilor de familie, a copiilor din instituțiile sociale, a personalului medico-sanitar din unitățile medicale, precum și a persoanelor instituţionalizate din căminele de bătrâni și unitățile medico-sociale.

În continuare, campania vizează reducerea la maximum a îmbolnavirilor prin gripa de sezon. Sunt vaccinate gravidele, persoanele cu vârsta peste 65 de ani (cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat). De asemenea, sunt imunizati copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, dar si personalul medico-sanitar, conform recomandărilor Organizaţia Mondiale a Sanatatii.

Adauga un comentariu