Eveniment-Social

Campania „Zambeste Romania” a ajuns si la Iasi – FOTO

Publicat: 24 oct. 2012

@ Facultatea de Medicina Dentara, Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi, împreuna cu GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare România si Wrigley România au demarat campania „Zâmbeste România”

In cadrul unei mese rotunde, organizate ieri la Iasi, s-au pus bazele derularii campaniei de informare si educare „Zambeste Romania„. Facultatea de Medicina Dentara, Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa” din Iasi, împreuna cu GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare Romania si Wrigley Romania au organizat masa rotunda din cadrul campaniei „Zâmbeste România”, parte integranta a Platformei Europene pentru o Sanatate Orala mai Buna. Evenimentul a fost moderat de Norina Forna, decanul Facultatii de Medicina Dentara. Printre participanti s-a numarat Lucian Indrei, presedintele Directiei de Sanatate Publica Iasi (DSP), Camelia Gavrila de la Inspectoratul Scolar Judetean Iasi (ISJ), Constantin Radauceanu, presedintele Colegiului Medicilor Dentisti Iasi si Ion Serban, consilier pentru activitatea medicala din cadrul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

„Ne dorim sa promovam in scoli bazele educatiei in igiena orala, alaturi de cadrele didactice si de personalul din medicina scolara. Au fost mai multe programe de acest gen la nivelul Iasului, care s-au sistat din cauza epuizarii fondurilor. Parteneriatul cu colegii din Franta speram sa fie de bun augur si sa derulam activitati complexe. Prin aceste dezbateri curiculare s-au pus si bazele Societatii Romano-Francofona prin intermediul careia vom dezvolta mai multe colaborari. La eveniment au mai participat si decani din Maroc, Tunisia si Senegal”, a explicat prof. univ. dr. Norina Forna, decan al Facultatii de Medicina Dentara.

14 scoli si gradinite iesene cuprinse in campanie

Având în vedere consecintele lipsei igienei orale asupra starii generale de bine a organismului, obiectivul pe termen lung  al campaniei „Zâmbeste România” este de a dezvolta, împreuna cu autoritatile centrale si locale, un proiect cu o durata de 4 ani în 14 scoli si gradinite din judet. Campania isi propune informarea a peste 2.000 de elevi despre importanta igienei orale si despre solutiile de prevenire a afectiunilor la nivelul cavitatii bucale. De asemenea, pentru a încuraja preventia, campania le ofera iesenilor ocazia de a efectua vizita anuala la medicul stomatolog.loading...

Adauga un comentariu