Actualitate

Campanie agricola cu pierderi de milioane lei

Publicat: 22 feb. 1999
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:735;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Directia de Control Financiar de Stat din cadrul Curtii de Conturi a Romaniei a recuperat de la societatea comerciala SERVAGROMEC SA Iasi aproximativ 20,2 milioane lei. Organele de control au constatat la aceasta unitate ca nu s-a declarat organelor tehnice de specialitate din cadrul Primariei municipiului Iasi valoarea reala a atelierului – platforma pentru tractoare.

In urma expertizei tehnice s-a ajuns la concluzia ca valoarea acesteia se cifreaza la 1,4 miliarde lei, fara taxa pe valoarea adaugata, rezultind o taxa pentru autorizatia de construire in suma de 20,2 milioane lei. SERVAGROMEC a platit pentru aceasta deficienta economica si majorari de intirziere care au totalizat 5,2 milioane lei. Conducerea societatii a motivat organelor de control ca nu au facut regularizarea taxei „din lipsa de timp, in acea perioada fiind si campania agricola”.

Cu ocazia verificarilor intreprinse, a mai reiesit ca unitatea avea la sfirsitul anului 1997 urmatoarele obligatii de plata bugetare: impozit pe profit – 11,6 milioane lei, impozit pe salarii – 231,7 milioane lei, majorari si penalitati – 264,5 milioane lei, fonduri speciale – aproximativ 90,5 milioane lei si la asigurarile sociale – 300,6 milioane lei.

Adauga un comentariu