Local

Campanie inedita lansata de Politia Romana. „Nu trece dincolo! Alege viata!” – VIDEO

Publicat: 05 mai 2015
1
Nu trece dincolo! Alege viata!” este campania Politiei Romane pentru prevenirea accidentelor rutiere in care sunt implicati pietonii, care se va derula in perioada aprilie – noiembrie. Scopul campaniei este prevenirea victimizarii pietonilor prin accidente de circulatie. La data de 1 mai, la sediul Inspectoratului General al Politiei Romane, a avut loc conferinta de lansare a campaniei pentru prevenirea accidentelor rutiere in care sunt implicati pietonii.

Vezi si Fetita izbita de masina pe strada Clopotari. Parintii au lasat-o nesupravegheata

Initiata de Ministerul Afacerilor Interne, prin Politia Romana, campania se deruleaza, la nivel national, in perioada 1 mai – 30 noiembrie. Pe parcursul campaniei, politistii vor desfatura actiuni in trafic pentru conttientizarea pietonilor asupra necesitatii respectarii normelor rutiere si a conducatorilor auto asupra consecintelor neacordarii prioritatii de trecere pentru pietoni. Pentru promovarea mesajului campaniei de informare a fost realizat un clip video, un spot radio, si pliante ce vor fi distribuite pietonilor si celorlalti participanti la trafic. La conferinta de deschidere au participat chestorul de politie Dumitru Jianu, inspector general adjunct al Politiei Romane, comisarul de politie Simona Stoica, ofiter sociolog din cadrul Institutului de Cercetare si Prevenire a Criminalitatiiti, comisarul-sef de politie Florentin Bracea, directorul Directiei Rutiere. 

Recomandari pentru pietoni:
Traversati numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colt de strada! Nu traversati prin fata sau spatele autovehiculelor oprite! La orice traversare, opriti-va in afara partii carosabile, asigurati-va din stanga, din dreaptati apoi din stanga din nou! Apreciati corect timpul necesar pentru a traversa in siguranta si luati in calcul ca atunci cand traversati strazi cu mai multe benzi pe sens sau cand va aflati intr-o zona cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiti mai prudenti!
Traversati perpendicular pe axul drumului, in pas vioi. Drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dati soferilor timp suficient pentru a opri inainte de a va angaja in traversare! Cand traversezi prin alt loc decat trecerile marcate, autovehiculele au prioritate. Este responsabilitatea dumneavoastra sa va asigurati.
Copiii nu trebuie lasati sa traverseze singuri. Ei sunt imprevizibili si nu pot aprecia corect distantele si vitezele. Nu uitati! Copiii imita comportamentul rutier al adultilor. Evitati sa circulati pe partea carosabila sau pe pistele pentru biciclisti! Folositi trotuarele, acostamentele, iar acolo unde acestea lipsesc, mergeti cat mai aproape de marginea drumului, astfel incat sa aveti traficul in fata! Respectati semnificatia semnalizarii rutiere (indicatoare sau semafor) si nu circulati pe drumurile publice daca ati consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat creste semnificativ. Fiti prudenti pe vreme rea sau intuneric! Pentru a fi vizibili, purtati haine de culori deschise si elemente reflectorizante!
Adauga un comentariu