Local

Campanie pentru copiii abandonati in Iasi

Publicat: 05 dec. 2012
1

In perioada imediat urmatoare va fi lansata o campanie privind situatia copiilor parasiti in unitatile sanitare publice din Iasi. In cadrul actiunii vor colabora doua institutii care vor realiza front comun in acest sens. Este vorba despre Agentia Judeteana de Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) Iasi si Directia de Sanatate Publica (DSP) Iasi care vor realiza o centralizare a numarului de copii parasiti in unitatile sanitare publice. Acestea vor analiza situatia lor medicala si calitatea ingrijirii primite in unitatile in care se afla, dar si modul de respectare a prevederilor legale. Conform datelor primite de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi, in judet exista 17 copii abandonati, dintre care patru fete si restul baieti. Acestia au varsta cuprinsa intre o luna si 9 luni.
In cadrul controlului care se va derula pe parcursul lunii decembrie, se vor inspecta maternitatile si Spitalul de copii „Sfanta Maria” din Iasi. „In colaborare cu Directia de Sanatate Publica Iasi, Agentia a demarat un control in institutiile spitalicesti care gazduiesc sau au inregistrati nou-nascuti. Controlul va fi extins si la nivelul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi care are obligatia legala de a preveni si de a lua masuri urgente in privinta abandonului copiilor in unitatile spitalicesti”, a declarat Andrei Buiceag, directorul Agentiei Judetene de Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) Iasi.

Comentarii
  • In sfarsit se sesiseaza si institutiile statului……Rugam presa sa sprijine demersurile ONG-urilor si a societatii civile in incercarea de impulsionare, de „fortare” a institutiilor statului in a rezolva problema copiilor abandonati in Romania.În sistem, copii există, părinţi care vor să adopte sunt şi ei cu miile… Şi totuşi, se caută cu toţii parcă pe întuneric.STOP INDIFERENTEI!!!!!!!

  • pe asta din poza il numesti …institutiile statului????chiar crezi ca tipu are vreo treaba cu institutia pe care partidul infractor i-a pus-o in brate???!!!

Adauga un comentariu