Eveniment-Social

Campanie pentru iesenii ramasi fara locuinte din Ciurea

Publicat: 12 nov. 2015
1

Autoritatile judetene au demarat o campanie privind strangerea de fonduri pentru familiile sinistrate din comuna Ciurea, ce au ramas fara locuinte in urma unui incendiu. In luna martie, 7 familii au ramas pe drumuri, dupa ce imobilul in care locuiau a ars complet. Pentru ca nu pot primi bani de la stat, s-a apelat la o cheta publica, pentru construirea unui nou imobil unde familiile respective sa locuiasca.

„În primavara acestui an, la Lunca Cetatuii, un incendiu de mari proportii a distrus un imobil cu 13 apartamente modeste. Incendiul s-a propagat în mod violent, începând de la mansarda extinsa pana la acoperis. Din cele 13 familii, un numar de 7 au ramas complet fara locuinte, iar alte 5 familii, care locuiau la parterul imobilului, au apartamentele foarte grav avariate, practic nelocuibile. Incendiul a distrus în proportie de 70 la suta întregul imobil, iar sinistratii si-au pierdut nu numai locuintele, dar si toate bunurile personale, locuind în prezent în alte parti, la rude sau prieteni, ori cu chirie„, a spus prefectul Iasului. In prezent, se lucreaza la ridicarea unui nou imobil, pentru care s-au strans circa 100.000 euro. 

„Din pacate, legea asigurarilor obligatorii a locuintelor interzice explicit alocarea de fonduri publice pentru refacerea locuintelor afectate de incendii, daca acestea nu au fost asigurate. Astfel, putem cauta doar o solutie exclusiv privata pentru remedierea situatiei. Prefectura Iasi a demarat o campanie umanitara prin care sa ajutam aceste familii”, a adaugat prefectul.

Adauga un comentariu