Eveniment-Social

CAMPANIE UMANITARA. Doi ingeri, orbiti de neglijenta medicilor, vor sa-si vada mama. Cum ii pot ajuta iesenii

Publicat: 04 sept. 2014
1
Miracolul suprem al vietii este primul contact vizual dintre mama si bebelusul sau, insa nu si pentru gemenii nacuti prematur, Yanis si Rares, care au suferit arderea totala a retinei din cauza neglijentei medicilor. In urma mai multor controale, diagnosticul final este retinopatie de prematuritate stagiile 4 si 5 si numai o clinica din Statele Unite ale Americii le mai poate reda vederea micutilor. Totul a pornit cand Flavia Lionte i-a nascut prematur pe gemeni, la 32 de saptamani, greutatea la nastere fiind de 1.370 grame, respectiv 1.600 grame. Sarcina fiind prematura, copiii au fost nevoiti sa stea 43 de zile in incubator. In tot acest timp, din cauza neglijentei medicilor, care trebuiau sa aiba grija de micuti, caldura incubatorului a fost marita, insa ochii gemenilor nu au fost protejati, provocandu-le arderea totala a retinei. 
Chiar daca doctorii ii garantau Flaviei ca bebelusii sunt perfect sanatosi, aceasta a observat in ziua externarii lor ca „ochisorii lor erau pur si simplu albi si le fugeau in toate partile”. Dupa controlul care a avut loc in aceeasi zi, temerile mamei s-au adeverit: gemenii au fost diagnosticati cu retinopatie de premutaritate stagiile 4 si 5, caderea totala a retinei. Singura lor sansa de a-si vedea mama cum zambeste de bucurie nu este in Romania, ci doar in Statele Unite ale Americii, iar controalele pot fi facute la o clinica din Roma. Lui Rares, doctorii din Romania au reusit sa-i redea partial vederea la ochiul drept, insa in cazul lui Yanis complicatiie sunt mai mari si niciun medic din Romania nu il poate opera. Pana la operatie, primul hop pe care trebuie sa-l treaca familia micut?ilor este controlul pe care-l vor face gemenii in Roma, la Clinica Casa di Cura San Domenico. 
„Un singur control costa 550 de Euro plus transport si celelalte cheltuieli pentru micuti, suma de care avem nevoie fiind de aproximativ 2.000 si ceva de euro. Asociatia noastra a mai realizat patru campanii pentru copii bolnavi de retinopatie si toate au avut succes, iar micutii si-au putut recapata partial vederea in urma interventiilor chirurgicale”, declara Vlad Placinta, presedintele Asociatiei „Salveaza o inima”, organizatorul campaniei umanitare „Gemenii vor sa vada zambetul mamei”. 
Dupa control, la scurt timp urmeaza testul cel mai greu si important: operatia in Statele Unite ale Americii. Pentru un singur ochi interventia chirugicala costa 17.500 de dolari. In acest sens, asociatia a demarat de urgenta o ampla campanie de strangere de fonduri, care ii va ajuta pe gemeni sa vada. Donatiile pot fi facute pe platforma de donatii online a Asociatiei, http://salveazaoinima.ro/campaigns/ianis-si-rares/ sau in contul bancar RO95RNCB0047127259210001 – Sucursala Proprietara Botosani-Trusesti, titular cont Flavia Lionte Luciana.
Tags:
Comentarii
  • Serios? Pentru ce se strâng donații? Într-un astfel de caz nu este obligația celor care se fac vinovați de starea micuților să acopere cheltuielile de recuprare + daune morale? Une e justiția din România?

Adauga un comentariu