Local

Campioana ieșeancă, Maricica Puică, în lacrimi la un post de televiziune: Mă uit cum ardeau copiii ăia… Ei se bat între ei cine să ocupe posturile.

Publicat: 31 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Campioana ieșeancă Maricica Puică în lacrimi la un post de televiziune Mă uit cum ardeau copiii ăia... Ei se bat între ei cine să ocupe posturile.
Maricica Puică a fost medaliată cu Aur la Olimpiada de la Los Angeles

Fosta medaliata cu aur la Jocurile Olimpice din 1984 din Los Angeles, Maricica Puică, născută în Iași, a izbucnit în lacrimi la un post de televiziune. Într-un apel în direct neanunţat, Maricica Puică a intrat live în emisiunea lui Tudor Barbu de la B1 TV.

Prezentatorul s-a arătat surprins că o fostă campioană mondială este în direct la emisiunea moderată de acesta. Maricica Puică a vorbit despre victimele din Colectiv, dar şi despre Victor Ponta și primarul din perioada Colectiv, Piedone.

Tudor Barbu: Bună ziua, sunteţi în direct. Maricica Puică din București?
Da!
Tudor Barbu: Doamna Maricica Puică?
Da!
Tudor Barbu: Este sportiva aceea celebră a României?!
Fosta, fosta sportivă. Acum am o vârstă!
Tudor Barbu: Doamnă, dacă dumneavoastră vă uitaţi la emisiunea mea modestă, mă onorează, stimată doamnă!

Maricica Puică, în lacrimi la o emisiune TV: Vă dați seama că acei copii ardeau de vii

Maricica Puică a plans in direct la emisiunea moderată de Tudor Barbu. Aceasta s-a arătat devastată de tragedia din Colectiv. Olimpica ieșeană și-a exprimat regretele unei societăți în care nu s-a schimbat nimic. Redăm, integral, ce a spus Maricica Puică la B1 TV:

Domnul Barbu, este dureros, ca lumea discută, ca fiecare o duce greu în pandemia asta. Dar ne uităm la flăcările alea care ard. Doamne, cum ardeau copiii ăia tineri .Eu nu am avut copil, dar ceea ce se întâmplă şi după 5 ani… nu s-a rezolvat nimic, nimic absolut.Vă daţi seama câtă nenorocire, câtă durere, şi unii vorbesc şi comnteaza. Nimeni nu spune că nu e grea viaţa, nimeni nu spune că nu o ducem greu, că s-a dus în derivă absolut tot în România.

Dacă e să o luăm politic, tovarășul Ponta, tovarăşul Piedone. Eu am avut o experienţă cu tovarăşul Piedone, ne-a demolat casa în 84, şi după 9 ani am primit o hârtie(…) Sunt şi eu om ca toţi oamenii, fiecare are suflet, are durere, dar nu poţi să treci atât de uşor peste suferinţa acestor părinţi, acestor copii, care au ars de vii. Te doare sufletul de o pisicuţă, de un pui, dar aceşti copii care au suferit, că am păţit şi eu când am căzut cu o oală în timp ce făceam mâncare şi am căzut cu oala încinsă în poală şi m-am ars şi îmi dau seama ce durere au putut să aibă aceşti copii şi nu s-a rezolvat nimic după 5 ani. Dar am auzit că acum că o să se voteze să îi ajute cât de cât. (Intervine Tudor Barbu spunând că Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede faptul că persoanele rănite în Colectiv beneficeaza de tratament gratuit toată viața)

Voiam să spun doar ca după ce ne-a demolat în 84, înainte să mergem la Olimpiadă, ne-a demolat casa şi ne-au mutat la bloc, după 9 ani ani am primit de la tovarăşul Piedone, hârtia legată de casa demolata este la primărie. După 9 ani, după 9 ani. L-am sunat şi era plecat.

Tudor Barbu: Care este cea mai mare problemă a ţării?

Cea mai mare problemă problema în ţară este suferinţa oamenilor, a pensionarilor care nu au ce mânca. Poliţia se duce şi îi ia unei bătrâne trăistuţa, unei băbuţe (probabil face referire la bătrânele care vând pătrunjel şi cărora le este confiscata marfa), nu îi satura Dumnezeu pe aceşti oameni, aroganți şi lacomi. Se bat şi se luptă între ei, cine să ia locurile.

Cine este Maricica Puică?

Maricica Puică (n. 29 iulie 1950, Iași, România) este o fostă atletă română, laureată cu aur la proba de 3000 m și cu bronz la proba de 1500 m la Jocurile Olimpice de vară din 1984 de la Los Angeles. La Campionatele Europene din 1986 de la Stuttgart și la Campionatele Mondiale din 1987 de la Roma a obținut medalia de argint la proba de 3000 m.

Maricica Puica (Luca, înainte de căsătoria cu Ion Puica) a început să practice atletismul la vârsta de 15 ani, după ce a fost descoperită la un cros pentru elevi de Ion Puica, cel care ulterior i-a devenit antrenor şi soţ.

S-a specializat în probele de semifond şi fond, primul rezultat notabil pe plan internaţional obţinându-l în 1978, la Campionatele Mondiale de Cross Country de la Glasgow, unde împreună cu echipa a câştigat medalia de aur la cros şi medalia de bronz la individual.

S-a retras din activitatea sportivă la vârsta de 39 de ani, iar după 1990 a antrenat câţiva ani împreună cu soţul sau în Spania. Printre sportivele de top pregătite de Maricica Puica se numără şi Violetă Beclea-Szekely.

A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului, iar în anul 2000 a primit Ordinul naţional ”Serviciul Credincios” în grad de cavaler.

În 1998 a fost numită ”ambasadoare naţională pentru sport, toleranţă şi spirit sportiv pe lângă Consiliul Europei”.

 

Adauga un comentariu