Auto-Moto

Campionatul Mondial de raliuri a ramas fara promotor

Publicat: 09 ian. 2012

Campionatul Mondial de raliuri (WRC) a rămas fără promotor şi difuzor, ca urmare a rezilierii contractului dintre Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) şi societatea engleză North One Sport (NOS), s-a anunţat duminică seara prin intermediul unui comunicat al FIA.

North One Sport, iar înainte de aceasta ISC pe care a achiziţionat-o, deţinea drepturile WRC de 11 sezoane, asigurand în totalitate promovarea competiţiei, precum şi producerea şi difuzarea de imagini, cronometrajul, animaţia de pe site-ul internet wrc.com şi Rally Radio, care transmiteau fiecare raliu în timp real.

FIA, care supervizează şi îşi dă girul în toate campionatele mondiale ale sportului cu motor, a denunţat vineri contractul cu NOS, al cărui proprietar rus, Vladimir Antonov, acţionar la banca lituaniană Snoras şi bănuit de deturnări de fonduri, a fost arestat în luna noiembrie la Londra.

‘Ţinand de actualele circumstanţe, FIA a fost obligată să pună capăt contractului său cu North One Sport’, a explicat FIA în comunicatul său, adăugand că ‘nicio ofertă fermă de preluare a NOS nu a fost formulată’.

Anunţul, care nu este chiar o surpriză, survine cu o săptămană înainte de debutul raliului Monte Carlo (17-22 ianuarie), redevenită anul acesta etapa inaugurală din calendarul WRC.

FIA va trebui să găsească de urgenţă o societate sau societăţi capabile să gestioneze producerea şi difuzarea imaginilor pe durata raliului Monte Carlo.loading...

Adauga un comentariu