Sport

Campionul e mort: Joe Frazier a pierdut lupta cu cancerul la ficat

Publicat: 08 nov. 2011
1
Fostul campion mondial la categoria grea, americanul Joe Frazier, care suferea de cancer la ficat, a decedat, ieri seara, la varsta de 67 de ani, potrivit DailyMail. A intrat de 37 de ori in ring, iesind invingator in 32 dintre ocazii, dar de aceasta data lupta a fost una pe viata si pe moarte.
In varsta de 67 de ani, Frazier a fost diagnosticat acum cateva saptamani avand cancer la ficat. Vestea l-a sensibilizat si pe Muhammad Ali, cel mai mare rival din ring al lui Frazier.
Cei doi mari campioni s-au intalnit de trei ori in ring. Prima data, in 1971, in ceea ce a ramas peste ani Lupta Secolului, Frazier i-a provocat lui Ali prima infrangere a carierei, pe care acesta niciodata nu a uitat-o.
In celelalte doua lupte de legenda a fost randul lui Ali sa iasa din ring invingator. Adversari in ring, cei doi nu au avut cea mai buna relatie nici in afara competitiei, insa in ultimii ani legaturile dintre ei s-au ameliorat.
Frazier a detinut centura mondiala a greilor intre 1970 si 1973, cand a pierdut-o in fata lui George Foreman.
Din 37 de meciuri disputate, Frazier a obtinut 32 de victorii (27 prin KO), un egal si a pierdut doar de patru ori. A fost campion mondial trei ani la rand, iar in 1964 a cucerit titlul olimpic la Tokyo.
Frazier s-a retras din activitate in 1981 dupa remiza cu Floyd Cummings.
Adauga un comentariu