Stiri medicale

Canabisul poate ajuta la relaxarea minții în epoca COVID-19

Publicat: 27 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Canabisul poate ajuta la relaxarea minții în epoca COVID-19
În epoca COVID-19, mulți dintre noi simțim o nevoie crescută de remedii naturale sigure, pentru a face față factorilor de stres noi pentru face fata pandemiei.

Într-un nou studiu, cercetătorii de la Universitatea din New Mexico au măsurat eficacitatea florii de canabis disponibile în comerț pentru ameliorarea sentimentelor de stres și anxietate. Utilizând datele colectate de aplicația Releaf, care supervizeaza consumul de canabis în timp real din Statele Unite (SUA), cercetătorii au descoperit că peste 95% din timp, consumatorii de canabis au experimentat o reducere imediată a stresului. Canabisul poate ajuta la relaxarea minții în epoca COVID-19?

În epoca COVID-19, mulți dintre noi simțim o nevoie crescută de remedii naturale sigure, pentru a face față factorilor de stres noi pentru face fata pandemiei. Natura imprevizibilă a progresiei pandemiei, consecințele sale economice pe scară largă, întreruperile programului normal de viață, timpul crescut petrecut singur și, desigur, posibilitatea de a contracta boala în sine au afectat negativ sănătatea mintală.

Puternică corelație cu ameliorarea stresului

În cadrul studiului „Eficacitatea florii de canabis inhalate pentru tratamentul agitației/iritabilității, anxietății și stresului comun”, publicat în Journal of Cannabis Research, anchetatorii au arătat că, în timp ce o minoritate de utilizatori experimentează sentimente crescute de anxietate după ce au consumat canabis, utilizatorul mediu este mult mai probabil să experimenteze o reducere semnificativă a stresului. Mai mult, caracteristica plantei cu cea mai puternică corelație cu ameliorarea stresului a fost tetrahidrocanabinolul sau THC, THC mai mare fiind în general asociat cu efecte anti-anxietate mai mari.

„Constatarea că THC este un predictor mai puternic al efectelor anxiolitice decât este verișorul său non-psihedelic, canabidiolul sau CBD, nu este surprinzător, având în vedere că THC este un agonist parțial al receptorilor canabinoizi 1, care sunt localizați în tot sistemul nervos central și regiunile creierului responsabile de detectarea și răspunsunl la amenințările din mediul nostru. CBD, pe de altă parte, este mai probabil să funcționeze în moduri care, deși sunt destul de benefice pentru sănătatea generală, nu sunt la fel de eficiente în reglarea răspunsurilor afective sau a ceea ce numim în mod obișnuit „sentimentele noastre”, spune profesorul Jacob Miguel Vigil de la Universitatea din New Mexico, potrivit Medical Xpress.

De ce canabisul poate ajuta la relaxarea minții în epoca COVID-19

Studiul a observat mai mult de 2.300 de sesiuni de auto-administrare a florilor de canabis de catre 670 de persoane care utilizează aplicația Releaf, o aplicație software mobilă concepută pentru a ajuta utilizatorii să monitorizeze efectele secundare medicinale ale diferitelor tipuri de produse de canabis. Aplicația permite utilizatorilor să înregistreze caracteristicile fundamentale ale produselor de canabis și strategiile de dozare, alături de orice posibilă modificare a nivelului intensității simptomelor și a altor efecte secundare potențiale în timp real.

Plantele etichetate ca C. Sativa au fost asociate cu o mai mică ameliorare generală a simptomelor, confirmând credința populară că tulpinile de plante C. Indica sunt în general mai calmante decât alte soiuri de plante. Efectele variate ale diferitelor soiuri de plante de canabis pot permite pacienților să acceseze mai multe medicamente individualizate decât este de obicei cazul altor clase majore de medicamente farmaceutice utilizate pentru tratarea tulburărilor.

Efecte secundare negative frecvente și severe, reacții adverse, toxicitate acută și chiar risc de deces

Studiul actual ajută la explicarea de ce mulți pacienți care încearcă să trateze sentimentele de suferință înlocuiesc adesea în mod voluntar consumul medicinal de canabis cu mai multe clase de medicamente eliberate pe bază de rețetă, inclusiv cele utilizate pentru tratarea afectelor negative (de exemplu, SSRI, SNRI, TCA, IMAO, beta-blocante, antipsihotice atipice și benzodiazepine), odată cu ocazia legală de a face acest lucru. Alcoolul și multe medicamente psihiatrice convenționale sunt asociate cu efecte secundare negative frecvente și severe, reacții adverse, toxicitate acută și chiar risc de deces.

„Se pare că factorii de decizie politici au recunoscut nevoia importantă de utilizare medicinală a canabisului în timpul unei pandemii. Toate statele au permis dispensarelor medicale să rămână deschise pe tot parcursul pandemiei”, a declarat profesorul Sarah See Stith. „Comenzile la domiciliu au redus accesul la furnizorii de asistență medicală necesara pentru a obține un tratament convențional pentru tulburările de sănătate mintală, ceea ce înseamnă că accesul la canabis a permis probabil persoanelor care suferă de anxietate și stres indus de COVID să obțină tratament, atunci când altfel ar fi rămas netratate.

Adauga un comentariu