International

Canada: Circa 40 de institutii de invatamant, evacuate temporar in urma mai multor alerte cu bomba

Publicat: 03 nov. 2015
1

Aproximativ 40 de scoli, colegi si licee din Quebec, Canada, au fost evacuate temporar marti, dupa autoritatile au primit alerte cu bomba.

Dupa finalizarea cercetarilor, intreprinse de catre politia canadiana, nu s-a gasit nimic si majoritatea institutiilor scolare au putut sa-si reia activitatea la sfarsitul diminetii, chiar daca unele au decis sa-si suspende cursurile pe durata zile de marti.

Alerta a fost revendicata de catre ”un colectiv” necunoscut. Acesta actioneaza ”in opozitie fata de atitudinea cadrelor didactice sau fata de ceea ce se invata in scoli”, a spus ministrul sigurantei publice din Quebec, Pierre Moreau.

Amenintarile au fost transmise conducerilor institutiilor scolare printr-un e-mail. Acesta a fost adus la cunostinta politiei in noaptea de luni spre marti.

Totodata, unele scoli din Ontario ar fi primit acelasi e-mail, in timp ce in aceasta provincie, ca si in Quebec, au avut loc greve de mai multe zile. Protestele au fost organizate in cadrul renegocierii contractelor de munca ale profesorilor intr-un context de reduceri bugetare.

Ministrul Moreau spune ca nimic ni indica faptul ca aceste amenintari sunt reale. ”Ele nu sunt luate in serios” de catre politie, care intreprinde o ancheta in colaborare cu autoritatile federale. 

Adauga un comentariu