International

Canada primeste 25.000 de refugiati in schimbul a 1,2 miliarde de dolari

Publicat: 23 nov. 2015
1

Primii refugiati sirieni din Iordania vor incepe sa fie transportati in Canada cu avionul, incepand cu 1 decembrie, a anuntat ambasadorul Canadei la Amman, Bruno Saccomani. In schimbul celor  25.000 de refugiati, Canada va primi 1,2  miliarde de dolari.

Ambasadorul canadian a declarat, intr-o discutie cu premierul iordanian Abdallah Nsour, ca Ottawa isi va ‘onora angajamentul de a primi 25.000 de refugiati sirieni (din taberele de refugiati) din Iordania, Liban si din Turcia, inainte de sfarsitul anului’.

Citeste si Klaus Iohannis: Romania nu va cere modificarea cotelor de refugiati

‘Iordania va fi punctul de plecare pentru acesti refugiati’, ce urmeaza sa fie transportati in Canada cu avionul, a adaugat Saccomani, citat de agentia iordaniana Petra. ‘Costul de primire’ (a refugiatilor) este estimat la 1,2 miliarde de dolari, a adaugat ambasadorul.

‘Costurile si alte detalii vor fi dezvaluite marti’, a declarat ministrul pentru imigratie canadian, John McCallum, in timpul unei conferinte de presa la Ottawa.

Citeste si Cotele de imigranti, atacate de Ungaria la Curtea Europeana de Justitie

In ultimele zile, mass-media canadiene au afirmat, citand un document confidential, ca guvernul intentioneaza sa transporte 900 de refugiati sirieni pe zi din Iordania spre Montreal si Toronto, incepand cu 1 decembrie. Din aceste orase, refugiatii vor fi apoi directionati spre doua baze militare in Ontario si Quebec, sau vor fi gazduiti temporar, potrivit acestui document.

Cu toate acestea, respectivele informatii au fost considerate ‘depasite’ de ministrul canadian al sanatatii, Jane Philpott.

Citeste si Sapte state americane au decis sa nu mai primeasca refugiati sirieni

Opinia publica din Canada este divizata in ceea ce priveste primirea in masa si grabnica de refugiati, 54% dintre canadieni opunandu-se acestui lucru, potrivit unui sondaj publicat saptamana trecuta.

Adauga un comentariu