Sporturi

Canadianca Sarah Burke, operata pe creier

Publicat: 13 ian. 2012

Canadianca Sarah Burke, una dintre cele mai bune specialiste în proba de schi freestyle, care a suferit un grav accidentat marţi în timpul unui antrenament, a fost supusă unei intervenţii chirurgicale pentru oprirea unei hemoragii cerebrale.

Burke, care fusese plasată în comă artificială pentru a i se reduce presiunea din cutia craniană, a fost operat cu succes miercuri, medicii intervenind pentru repararea unei rupturi dintr-o arteră, aflată la originea hemoragiei.

Cvadruplă caştigătoare a Winter X-Games, competiţia de referinţă în lumea schiului freestyle, Sarah Burke a căzut în timp ce se antrena pentru proba de half-pipe, transportată cu elicopterul la Salt Lake City (Utah).

Half-pipe-ul este un semi-cilindru de zăpadă în care schiorii sau snowboarderii efectuează sărituri, rotaţii şi diverse figuri. Această disciplină va figura, de altfel, şi în programul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci (Rusia), din anul 2014.

Potrivit unui purtător de cuvant al staţiunii Park City, este vorba de acelaşi half-pipe în care snowboarderul american Kevin Pearce s-a accidentat grav la cap, în decembrie 2009, tot în cursul unei şedinţe de pregătire.

După o lungă convalescenţă, Pearce a urcat din nou pe un snowboard luna trecută, pentru prima oară de la gravul accident pe care l-a suferit.loading...

Adauga un comentariu