News Flash:

Cancer la plic

23 Decembrie 2006
4787 Vizualizari | 8 Comentarii
Cancer la plic
Daca tot vorbeam ieri despre otrava la sticla, m`am decis sa abordez azi subiectul cancerului la plic. Sau tub, sau orice altceva care contine binecunoscutul ingredient "E".
E123, E423, E317, Etc.
Conservanti, coloranti, stabilizatori, arome "identic naturale"... Toti acestia sunt omniprezenti in tot ce mancam. Tot ce mancam cumparat de la magazine. Conserve, supe la plic, mezeluri... Ce mancam facut acasa sau cules din gradina nu contine aceste E`uri. Inca.
Erau la un moment dat publicate niste liste cu aceste E`uri si efectele lor, si, in marea lor majoritate sunt cancerigene (in cazul in care sunt consumate excesiv). Pe acest fapt se bazeaza si producatorii. Daca sunt consumate excesiv, sunt cancerigene. Cu alte cuvinte, nu te pune nimeni sa le consumi zilnic sau in cantitati mari. Dar... O supa la plic e mai ieftina decat o supa facuta in casa.. Si, tinand cont de nivelul de trai al majoritatii romanilor, se pare ca aceste produse se vand mai bine decat painea calda... Pentru ca, pana la urma, omul tre` sa traiasca. Si, o oala cu apa cu praful respectiv si c`o paine alaturi, da o senzatie de saturatie... Pana cand incep problemele de sanatate...

S`atunci, baga bani la doctori... Ca trebuie sa traiasca si ei...
Ehhhh...
In fine.
Tinand cont ca intram in UE, si conditiile lor sunt extrem de clare in ceea ce priveste agricultura si industria alimentara, in curand s`ar putea sa nu mai deosebim mancarea naturala de cea artificiala... Mancam ce ne dau ei sau ne mutam la tara si ne cultivam singuri. Asta in cazul in care mai gasim seminte nealterate genetic...
Partea mai nasoala e faptul ca nu prea avem ce face. Cu sau fara voia noastra, asta se va intampla...
Las` sa intram in UE, s`om mai vedea dup`aia...
E`urile le mancam deja.



Asteptam U`urile...


Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (8)

Lara  | #4288
Mda, faza cu mancarea e super nasoala. Cel putin in Olanda e jaaaaaaale!!

Am vrut sa mananc o rosie - "biologica" - asa mi-a fost recomandata, adicatalea cica era naturala - asa ca-i pune Lara sare pe ea, dupa ce-a taiat-o-n doua si da-i sa pape.. Mi-a venit sa vars de cum am muscat. Parca mancam pungi de plastic, nu rosii!!! Si ma intreb: daca alea bologice sunt asa, alea artificiale cum dreq` or fi?? (ma refer la cele crescute in sere, cu productii de jde mii de rosii pe luna, indopate cu toate chimicalele posibile)

Supele nu mai au nici un gust, ciorbele la fel.. Ma bucur cand apuc sa mananc la un resto chinezesc, ca macar alea au gust!

Si m-am ingrasat intr-o luna cat nu m-am ingrasat in 3 ani!! In viata mea n-am fost asa... Mama ei de mancare... Acuma stiu de ce femeile lor sunt cat batozele si ale noastre suple si frumose... Rosia de gradina e cauza :P

Acum mananc numai iaurturi :)

Sarbatori fericite Visule si sa aveti parte de o papa cat mai buna si mai sanatoasa!
Vasile Truta  | #4289
Acest articol este doar o barfa de ignorant. Iti baga cineva E-urile pe gat cu fortza ? Manaca c...t daca altceva nu-ti permitzi.
UrbanMythDestroyer  | #4290
E-urile sint aditivi alimentari aprobati pentru folosirea in UE.

In Europa si SUA se folosesc aceste E-uri de zeci de ani, si cu toate astea durata medie a vietii omului a crescut mereu, incet dar sigur.

Deci - daca sint nocive, atunci probabil ca nu sint foarte nocive.

Poate chiar E-urile sint responsabile de aceasta crestere a duratei de viata - omul mincind multi conservanti, poate ca acei conservanti omoara bacteriile.

Domnule Visurat, daca esti atit de preocupat de cancer, in primul rind renunta la fumat! Fumatul creste riscul de a face cancer mult mai mult decit E-urile!
dixi  | #4291
Nu toti acesti aditivi alimentari care sunt codati prin "E" sunt cancerigeni. "Majoritatea" este exagerat spus. Unii dintre ei, sub denumirea de E, ascund substante absolut inofensive, ca acidul citric sau ascorbic, etc
Problema este cu cei care ar trebui sa controleze si sa reglementeze cantitatile de adititivi adaugate alimentelor, precum s eliminarea anumitor "E-uri" care au fost declarati periculosi in tari mai "civilizate". Si apropo de mai "civilizate" traiesc in America de ceva timp. Aici nu sunt E-uri ! Sunt scrise direct denumirile chimice ale aditionate, ca de ex.: dextroza, eritrorbat de sodiu, nitrit de sodiu, acid lactic, etc etc etc. Nu cumva s-a creat o fobie a E-urilor in Romania dar fara a se intelege defapt substratul problemei ??!!
Ana  | #4292
Ar fi comic (E-urile, U-rile )daca nu ar fi tagic, fie si pe termen lung.BANII si iar BANII.Ce bine ar fi pentru noi toti ,de la vladica la opinca,daca s--ar interzice folosirea E-urilor a U-urilor.Dar baniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii lor??
jumbogold  | #4293
Salve Visule! Uite un articol scris in "sora mai mare" si care trateaza aceasta problematica putin mai documentat si mai aprofundat. http://www.ziua.ro/display.php?id=209867&data=2006-10-26
Integrarea in UE va va aduce si bune si mai putin bune, dar teama ca "europenii" va vor impune standarde proaste care va vor otravi numai sa-si vanda ei produsele chiar ca nu trebuie sa o ai. Incearca o cautare "sindromul balcanic" pe Google sau Yahoo si vei avea o revelatie jurnalistica. Numai bine si la mai mare!
jumbogold  | #4294
http://www.ziua.ro/display.php?id=209867&data=2006-10-26
eu  | #4295
Vasile Truta
16:14:54 23-12-2006

Acest articol este doar o barfa de ignorant. Iti baga cineva E-urile pe gat cu fortza ? Manaca c...t daca altceva nu-ti permitzi.





MARSH
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1358 (s) | 22 queries | Mysql time :0.018533 (s)

loading...