Local

Cancer la plic! Aceste produse, pe care le-ai consumat macar o data, iti pot distruge viata – FOTO

Publicat: 07 aug. 2015

@ Este gata in cateva secunde si este servita de catre iesenii care nu au timp sa gateasca @ Gustul acestui fel de mancare nu are nici cea mai mica legatura cu ingredientele naturale pe care le are in continut @ Habar nu aveai ce contine si cat de rau iti poate face daca nu citesti cu atentie eticheta

Timpul liber este din ce in ce mai putin, iar in fiecare zi iesenii cauta diferite solutii pentru a castiga macar cateva clipe libere. O buna bucata de timp este pierduta in bucatarie, iar mancarurile semipreparate sau preparate instant sunt din ce in ce mai cautate. Putini stiu insa ca in spatele unui gust atragator si aproape identic cu cel al unei mancaruri gatite in casa, preparatele instant se vand ca painea calda. Zeci de firme cunoscute la nivel national si international au scos pe piata zeci de supe la plic, care au ca timp de preparare maximum cinci minute. Pretul acestor supe variaza de la cativa bani si pot ajunge la 2-3 lei, in functie de cantitate si calitate. Sub diferite forme si cu arome diferite, supele la plic atrag zilnic zeci de cumparatori.

„Se vand destul de bine. Sunt cautate de obicei de catre tineri si de catre batrani. Au si un pret accesibil si se prepara usor, de aceea cred ca sunt cautate. Personal eu aleg sa gatesc supa in casa, nu prea sunt de acord cu cea la plic, dar fiecare are de ales”, sustine Irina, vanzatoare intr-un magazin alimentar. Continutul acestor plicuri, denumite generic „Supa la plic”, difera in functie de firma producatoare.

Gustul este dat de catre ingrediente naturale sau chimicale?

Fiecare plic are ca baza pastele fainoase, fie ca este vorba despre fidea, taitei sau alte forme, in proportie de 80-90 la suta. Pe langa acestea, exista un intreg lant de ingrediente. Grasimea vegetala, potentiatorii de aroma, agentii de ingrosare si restul ingredientelor alcatuiesc o adevarata bomba calorica.

„Aceste supe la plic nu sunt prea indicate consumului. De obicei, substantele concentrate care se regasesc printre ingrediente amplifica gustul, dar nu sunt sanatoase. Pe etichetele acestor produse sunt trecute mai multe legume, insa in cantitati foarte mici. Gustul este dat de acel praf prezent in fiecare plic. Consumata de catre persoane alergice la diferite ingrediente, aceste produse pot produce toxiinfectii alimentare, diaree si indigestii. De asemenea, substantele cu rol de conservare sau ingrosare pot afecta organismul uman”, sustine un nutritionist.

Sugestiile de prezentare de pe ambalajele supei la plic te duc imediat cu gandul la o mancare gustoasa si naturala, insa nu este deloc asa. Pentru un plus de gust, majoritatea supelor la plic au un continut ridicat de sare, fapt care poate afecta pe o perioada lunga sanatatea inimii si poate cauza hipertensiune arteriala. De asemenea, consumate in exces aceste produse pot produce diferite tipuri de cancer al colonului sau stomacului din cauza diferitilor aditivi. Medicii si nutritionistii au discutat indelung in ultimul timp despre aceste produse, iar concluzia la care s-a ajuns nu a fost una pozitiva. Pentru a evita un lung sir de probleme, consumul acestor produse ar trebui evitat. Cu doar cativa lei in plus si cu putin timp liber poti gati o supa suta la suta naturala in casa.



loading...

Adauga un comentariu