Boli si tratamente

Cancerul de piele poate fi eliminat in proportie de 99%. Vezi ce trebuie sa faci

Publicat: 03 aug. 2011

Cancerul de piele cauzat de expunerea la soare poate fi vindecat aproape in totalitate cu ajutorul tehnicii Mohs, sustine dr. Mihaela Leventer, specialist dermatolog. Interventia se face sub anestezie si este posibila la primul centru de chirurgie Mohs din Romania, condus de dr. Leventer.

„Acest tip de cancer afecteaza, de obicei zone care sunt expuse la soare in mod frecvent, respectiv fata, gatul, spatele, pieptul si umerii. Daca este depistat in faza incipienta, rata de vindecare a carcinomului cutanat este de 99%, datorita tehnicii avansate Mohs, care poate eradica tumora conservand cu precizie tesutul sanatos, totul sub anestezie locala si in aceeasi zi de operatie”, a mai spus medicul.

Expunerea la soare si cancerul de piele 

Prin tehnica Mohs sunt indepartate straturile cutanate afectate de cancer, pana cand se ajunge la tesutul sanatos. Metoda se diferentiaza de celelalte prin observarea tesutului cu ajutorul microscopului, fapt care permite supravegherea cu atentie a gradului de eradicare a tesutului afectat.

„Cel mai mult beneficiaza de aceasta tehnica pacientii cu carcinoame cutanate bazocelulare sau spinocelulare localizate pe fata (nas, pleoape, buze, urechi, etc). In aceste zone este foarte importanta pastrarea tesutului sanatos si indepartarea doar a celui bolnav. Cu o experienta de peste sapte ani in domeniu, specialistii rezolva cazuri dificile, avand numerosi pacienti vindecati”, a mai spus dr. Leventer.

Luciul de buze poate favoriza cancerul de piele 

Crema de protectie solara trebuie aplicata la fiecare doua ore
Cancerul de piele este cea mai frecventa neoplazie in ultimii 20 de ani in lume, iar carcinomul bazocelular afecteaza mai ales persoanele adulte care s-au expus mult la soare. Potrivit specialistului, cele mai eficiente metode de prevenire a cancerului de piele sunt reducerea timpului de expunere la soare, aplicarea cremelor de protectie la fiecare doua ore, nu numai la plaja, ci pe toata perioada expunerii pielii la razele solare, evitarea solarului, precum si controlul periodic al pielii.

Produsele de protectie solara reduc riscul melanomului cu 73%loading...

Adauga un comentariu