Magazin

Cancerul de piele, strans legat de bronzatul la solar: Riscul creste cu 74%

Publicat: 09 apr. 2012
1
Crestere alarmanta a numarului de cazuri de cancer de piele la persoanele sub 40 de ani. Potrivit unui studiu realizat de o clinica din Statele Unite, fenomenul este strans legat de saloanele de bronzat.
Cercetatorii au analizat statisticile medicale ale pacientilor cu varste intre 18 si 39 de ani, diagnosticati cu melanom intre anii 1970 si 2009, in SUA, potrivit rtv.net. 
In urma studiului, s-a constatat ca in perioada respectiva incidenta acestui tip de cancer a crescut de opt ori in randul femeilor tinere si de patru ori in randul barbatilor.
In mod normal, pe durata unei vieti, riscul de melanom este mai mare la barbati, decat la femei. In cazul tinerilor adulti si al adolescentilor, cercetatorii au descoperit ca lucrurile stau exact invers. In opinia lor, aceasta explozie a cancerelor de piele la tinerii adulti se explica prin folosirea intensa a saloanelor de bronzat, in special de catre femei.
Un alt studiu, realizat de aceasta data de Asociatia Americana pentru Studiul Cancerului, arata ca persoanele care recurg frecvent la lampa de bronzat prezinta un risc cu 74% mai mare de a dezvolta cancer de piele.
„Expunerea la solar favorizeaza nu doar cancerul de piele, dar si imbatranirea pielii. Aceste aspecte sunt date de expunerea prelungita la radiatii„, a declarat la Romania TV medicul Slivia Stanculescu, care a adaugat ca persoanele cu pielea foarte deschisa si cele cu multe alunite sunt mai predispuse la arsuri.
„Cremele autobronzante sunt solutia, trebuie sa ne alegem atent salonul si ar trebui sa ne luam masuri de precautii si sa stim daca suportam acea caldura”, a mai spus medicul.
Adauga un comentariu