Stiri medicale

Cancerul de prostata, depistat cu ajutorul cainilor

Publicat: 28 ian. 2011

Utilizati pe scara larga pentru detectarea de explozibil si droguri, cainii ar putea veni si in ajutorul medicilor. Datorita mirosului extrem de fin pe care il au, cainii ar putea fi folositi pentru a realiza un test urinar destul de simplu, prin care medicii vor putea sa depisteze inca din primul stadiu cazurile agresive de cancer.

„Un ciobanesc belgian, antrenat de militarii aviatiei franceze, este deja capabil sa depisteze cancerul de prostata. Un al doilea caine se afla in etapa de formare. Acestia sunt primii caini instruiti in Franta pentru detectarea cazurilor de cancer”, a declarat profesorul Olivier Cussenot, oncolog-urolog la spitalul Tenon din Paris, aflat la originea acestei initiative, pentru AFP. Potrivit primelor teste, cainii au depistat cazurile de cancer cu o acuratete de 91%.

5 sfaturi care te ajuta sa tii la distanta cancerul de prostata 

Masturbarea poate preveni cancerul de prostata  

Medicina incearca de multa vreme sa gaseasca o tehnica prin care doctorii sa se poata folosi de acuitatea olfactiva a cainilor pentru de a depista cancerul. In 1989, revista medicala The Lancet a publicat un articol care prezenta cazul unor caini capabili sa identifice leziunile canceroase de la nivelul pielii. Alte teste similare, prin care caini care depistau cancerul pulmonar, prin mirosirea respiratiei pacientului, si cancerul de vezica, prin mirosirea unor esantioane de urina, au fost raportate in literatura medicala.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit