Magazin

Cancerul la san poate fi depistat cu 4-6 ani inainte, cu ajutorul termografului

Publicat: 15 sept. 2010
1

Ştiaţi că…

la şase minute o femeie moare de cancer la san?

durerea de sani înainte de menstruaţie nu este normală?

Doina Popescu, doctor primar specialist în termografie şi ecografie, recomandă efectuarea verificărilor periodice ale stării de sănătate a sanilor. Una dintre metodele cele mai moderne de depistare timpurie a cancerului mamar o reprezintă termografia. In general, se spune că este mai uşor să vindeci o boală cand e depistată în fazele incipiente decat atunci cand a invadat întregul organism. Acest lucru poate fi spus şi în cazul cancerului şi al altor boli ale sanului. In acest ultim caz, doctor Doina Popescu a reuşit să ajute la înţelegerea acestui fenomen negativ, specialistul folosind tratamentul de restabilire a dereglărilor hormonale, tratamente antiinflamatoare, dar şi naturiste. De asemenea, doamna doctor a ajutat la vindecarea multor femei atinse de acest flagel.

O metoda neinvaziva

Considerată o metodă neinvazivă, termografia poate fi situată printre primele teste de diagnostic în descoperirea cancerului de san şi a nodulilor, faţă de examenele clinice şi mamografice ce stabilesc un diagnostic tardiv, cand tumoarea are deja caţiva centimetri.

Avantajele termografului

– nu iradiază, lucru ce permite investigarea oricărei persoane, oricat de tinere (chiar şi de la 12 ani), spre deosebire de mamografie, dar care nu poate fi folosită de femeile sub 40 de ani din pricina iradierii produse;
– efectuarea la două luni a controlului termografic al sanilor, monitorizarea pacientelor sub tratament.

Mai trebuie precizat că termograful are o mare sensibilitate, o înaltă acurateţe, o rezoluţie deosebită, poate înregistra precoce anomalii fiziopatologice caracteristice debutului unor tumori maligne, mamare, cu patru, şase ani înainte de diagnosticarea prin alte metode.

Medic Doina Popescu, medic primar specialist în termografie şi ecografie, menţionează că persoanele care au antecedente, respectiv mama, bunica, mătuşa, care au avut cancer la san, mastoză, displazie mamară, trebuie să efectueze o termografie, chiar dacă nu au niciun simptom de boală. De asemenea, trebuie să facă o termografie şi persoanele care se recunosc în cauzele enumerate anterior.

…si ale ecografului cu Doppler color şi 4D

O altă investigaţie necesară pentru completarea diagnosticului bolilor genital mamare este ecografia de san şi endovaginală genitală. Cabinetul Simptom este dotat cu ecograf de ultimă generaţie Doppler color 4D, cu ajutorul căruia se completează diagnosticul bolilor de san (fibroadenom, noduli, tumori de san).
Doctor Popescu recomandă testele hormonale, pentru un diagnostic cat mai corect, pentru hormonii tiroidieni, ovarieni, hipofizari, în anumite perioade ale ciclului menstrual şi markeri, cancer de san şi de ovar, care ajută la stabilirea unui profil hormonal.

Specialistul ţine să menţioneze că persoanele cu exces de foliculină trebuie să-şi facă un control preventiv, deoarece sunt predispuse la noduli şi tumori de san. Se recomandă fetelor tinere, care au o mică jenă la nivelul sanilor înainte de ciclul menstrual, să vină la cabinet pentru un control preventiv al bolilor de san. Doctor Doina Popescu menţionează că nu este normal să te doară sanul înainte şi în timpul ciclului menstrual.

Simptomele bolilor de san

– durerea şi congestia sanilor înaintea ciclului menstrual;
– secreţie la nivelul mamelonului;
noduli de san;
– dereglarea hormonală, disfuncţia ovariană, dereglările glandei tiroide şi hipofize;
– cauza psihică, stresul (suprasolicitarea şi emotivitatea), care influenţează negativ funcţiile hormonale ale glandelor cu secreţie internă, ducand la degenerescenţa chistică a ovarelor, ce apare după traume psihice.

„Tratamentul nostru este recomandat de o echipă de medici specialişti cu experienţă, cu rezultate benefice şi netraumatizante ale bolilor genito-mamare de care ne ocupăm. In funcţie de rezultatele obţinute în urma analizelor efectuate, medicii recomandă tratamentele alopate şi naturiste cele mai potrivite. Unul dintre cele mai utilizate remedii este un unguent ce poate fi recomandat fiecărei persoane care a făcut investigaţii. Unguentul reprezintă un complex de medicamente ce are la bază şi produse naturiste”, mai spune doctor Doina Popescu.

Tot la cabient se efectuează:
– ecografie cardiacă cu Doppler color pentru diagnosticul bolilor de inimă;
– ecografie abdominală pentru diagnosticul bolilor abdominale;
– ecografie de sarcină (aflaţi sexul copilului în primele două luni), a concluzionat specialistul.

Centrul Medical Simptom

Dr. Doina Popescu-medic primar specialist în termografie şi ecografie

Adauga un comentariu