Titlurile zilei

Când a aflat că angajata ei a rămas însărcinată, a înnebunit de furie și a dat-o afară pe loc! Ea este patroana care și-a închis afacerea pentru ca banii să nu ajungă la femeie

Publicat: 22 oct. 2020
Adina Codău, o fostă angajată la Salina Center Iași SRL, o acuză pe Liliana Bordianu, patroana afacerii, că nu i-a plătit concediile medicale și orele suplimentare de muncă
Liliana Bordianu, relaxându-se la piscină

Liliana Bordianu, patroana Salina Center Iași SRL, a desfăcut contractul de muncă al unei angajate când a aflat că femeia este însărcinată. Pentru că angajata a dat-o în judecată și a câștigat procesul, Liliana Bordianu și-a închis afacerea și a dat bir cu fugiții. Adina Codău face dezvăluiri uluitoare după 4 ani prin sălile de judecată

Adina Codău a lucrat între anii 2011-2016 la Salina Center Iași SRL. Tânăra povestește faptul că, în anul 2016, când era însărcinată în 3 luni, aflată la locul de muncă, i s-a făcut rău și a anunțat-o pe Liliana Bordianu că are nevoie urgentă să fie văzută de un medic. Ajunsă la spital, medicii i-au spus Adinei Codău că are iminență de avort. Timp de două săptămâni a fost obligată să stea acasă, în concediu medical. De acolo a început scandalul. Enervată la culme de faptul că Adina a plecat în concediu medical, Liliana Bordianu, patroana afacerii, i-a desfăcut contractul de muncă. Motivul? Că Adina nu ar fi anunțat că stă acasă două săptămâni. Familia Codău are dovezi clare că patroana a fost anunțată.

Adina Codău: „Soțul meu a mers personal și i-a dus concediul medical”

Adina Codău face dezvăluiri uluitoare din dosarul pe care l-a câștigat după 4 ani de mers prin tribunale. În anul 2016, tânăra, angajată pe postul de recepționeră cu salariul de 900 de lei la Salina Center SRL Iași, a rămas însărcinată.

„Eram însărcinată în 3 luni. Într-o zi, mi s-a făcut rău și am sunat-o pe Liliana Bordianu, patroana salinei, și am întrebat-o dacă să plec la spital sau să chem ambulanța. Mi-a spus că mai bine ar fi să plec la spital. Așa am și făcut. Ajunsă la spital, medicii mi-au spus că am iminență de avort. Mi s-a recomandat să stau două săptămâni acasă, motiv pentru care mi-am luat concediu medical. Soțul meu a mers personal și i-a dus concediul medical. După două săptămâni, când am revenit la serviciu, mi-a spus că mi-a desfăcut contractul de muncă. Atunci am decis să-mi angajez un avocat”, spune Adina Codău.

Tânăra care lucra 13 ore pe zi a rămas șocată când a aflat ce ilegalități a făcut Liliana Bordianu pentru a plăti mai puțin la stat

La scurt timp după ce a aflat că Liliana Bordianu i-a desfăcut contractul de muncă, Adina și-a angajat un avocat. A anunțat-o pe patroana Salina Center SRL că o va da în judecată. Pentru a evita procesul, Liliana Bordianu a convocat-o pe Adina la o discuție.

„Am mers cu avocata și am discutat cu patroana. Acolo mi-a spus că îmi va reface contractul, dar nu pe postul de recepționeră, ci pe postul de femeie de serviciu. Bineînțeles că nu am acceptat. Într-un final, a cedat și mi-a făcut contract pe postul pe care fusesem inițial. Pentru că aveam iminență de avort, toată perioada sarcinii a trebuit să stau acasă, iar ea, din punct de vedere legal, era obligată să-mi plătească concediul medical.

Bineînțeles că asta nu s-a întâmplat, așa că am mers la Inspectoratul de Muncă să aflu cu câte ore m-a trecut pe cartea de muncă, ca să înțeleg câți bani îmi revin pe concediul medical. Am aflat acolo că eram trecută cu 2 ore pe zi pe cartea de muncă, deși aproape în fiecare zi munceam câte 13 ore, iar pe contractul de muncă pe care l-am semnat scria 8 ore. Atunci am decis să o dau în judecată”, mai spune Adina Codău.

Adina Codău: „Din momentul în care a aflat că sunt însărcinată, a început să se comporte foarte urât cu mine, mă trata întotdeauna de sus”

Adina Codău a deschis un proces prin care îi cerea Lilianei Bordianu să-i plătească concediul medical, orele suplimentare muncite, dar și daune morale. Suma stabilită de cei care s-au ocupat de dosar a fost de 30.000 de lei, bani pe care nici după 4 ani de zile tânăra nu i-a primit.

„Lucram ore suplimentare nu numai în timpul săptămânii, ci și în weekend. Aveam salariul de 900 de lei, dar făceam și curățenie, eram recepționeră, încasam bani, făceam plăți și mă ocupam și de petrecerile pentru copii. De multe ori, mă lua de la serviciu, fără niciun ban în plus, să merg la petrecerile copiilor prietenilor ei, să-i pictez pe față. Totodată, din momentul în care a aflat că sunt însărcinată, a început să se comporte foarte urât cu mine, mă trata întotdeauna de sus. La fel a făcut și cu o colegă de-a mea care a rămas însărcinată înaintea mea. S-a chinuit cu greu să primească concediu postnatal. Abia când a amenințat-o că o dă în judecată a acceptat să-i facă plata”, adaugă Adina.

Liliana Bordianu și-a închis firma și a dat bir cu fugiții

După ce a fost notificată că este invitată în instanță, Liliana Bordianu și-a radiat firma. A trimis o notificare avocatei Adinei prin care anunța că nu mai are nicio îndatorire către angajata ei, pentru că firma nu mai există. Între timp, procesul intentat de angajata ei era în plină desfășurare. Abia în anul 2019, după 3 ani de umblat prin tribunale, Adina Codău a primit un răspuns.

„Nu am primit niciun ban de la Liliana Bordianu pentru orele lucrate în plus, pentru concediu medical și nici pentru daune morale. Mai mult decât atât, primeam de la Casa de Asigurări de Sănătate 1 leu pe lună pentru indemnzația de creștere a copilului, și asta pentru că fusesem trecută în sistem cu 2 ore de muncă pe zi, ceea ce era total neadevărat. Pentru că am dus toate dovezile necesare, am câștigat procesul în instanță atât cu CAS, ca să-mi recuperez banii, cât și cu Liliana Bordianu, pe care nu o mai găsim”, mai spune tânăra.

Adina Codău primea lunar câte 1 leu pentru indemnizația de creștere a copilului

Adina primea indemnizație de creștere a copilului de 1 leu pe lună. Reprezentanții CAS Iași au explicat faptul că suma primită de Adina lunar a fost ca o calculare a orelor sale de muncă, înregistrate de patroana Liliana Bordianu. Pentru că procesul a durat din 2016 până în 2019, iar sentința a fost dată la finalul procesului, abia acum Adina își va primi indemnizația de creștere a copilului, de la CAS Iași.

„În fapt, ea a dat în judecată angajatorul și, în subsidiar, noi preluând-o pe ea pentru niște concedii de maternitate, modificându-se baza de calcul, noi trebuie să-i mai dăm niște bani. A primit bani puțini pe lună, din cauză că angajatorul ei atât a declarat la Finațe că primește. Noi am plătit corespunzător venitului declarat. Judecătorul dându-i dreptate în proces, în consecință trebuie să-i facem și noi plata. La executarea silită noi am făcut o contestație pentru că s-au cerut chetuieli de executare, pe care noi nu le putem plăti, pentru că procesul a fost intentat pentru angajator, nu pentru CAS.

Contestația a fost depusă în februarie și nu s-a rezolvat până acum, pentru că din cauza pandemiei de COVID-19 s-au suspendat toate contestațiile. Acum s-au repus pe rol și așteptăm să fie soluționată. Noi îi vom plăti baza, suma de 2.589 de lei. Banii ar trebui să-i intre săptămâna viitoare, dar fără cheltuielile de executare. Angajatorul ar fi trebuit să plătească cheltuielile de executare”, spun reprezentanții CAS Iași.

Avocata Adinei: „Vom intra în faza de executare silită împotriva persoanei juridice, și anume Salina Center SRL”

În ceea ce o privește pe patroana Salina Center Iași SRL, există posibilitatea de a scăpa basma curată. Pentru că și-a radiat firma la care a fost angajată Adina, ar putea să nu mai poată fi trasă la răspundere. Liliana Bordianu este încă patroana spațiului, dar după ce a aflat că este dată în judecată și-a închis firma și a închiriat spațiul unui alt om de afaceri. Deși a fost contactată de nenumărate ori de redactorii BZI pentru a obține un punct de vedere, Liliana Bordianu nu a fost de găsit.

„Procesul a avut o soluție favorabilă. În acest moment, discutăm despre un dosar de executare silită, care este pe rolul executorului care se ocupă de caz. Nu vă pot da mai multe informații. Vom intra în faza de executare silită împotriva persoanei juridice, și anume Salina Center SRL”, a precizat avocata Adinei.

Ionuț, soțul Adinei: „Nu este ușor să cheltuim bani prin tribunale. Nu ne mai permitem un alt proces, dar vom face tot posibilul să se ajungă la dreptate”

Soțul Adinei, Ionuț Codău, spune că nu se vor opri aici încercările lor de a se face dreptate. Cu doi copii, nu este ușor să trăiești cu un venit atât de mic. Bărbatul este în șomaj, iar Adina este în concediu de creștere a copilului. Familia Codău va lupta în continuare pentru dreptate.

„În primul rând, în viața noastră nu am simțit o asemenea jignire. Nu te poți ruga ca să-ți primești drepturile. Soția mea a lucrat foarte multe ore pentru care nu a fost plătită, nu a primit nici bani pentru concediu medical. Avem de recuperat peste 30.000 de lei de la Liliana Bordianu. Patroana Salinei Center SRL îi spunea soției mele:

„Nu mai veni cu matahala ta după tine”, referindu-se, desigur, la mine. Noi nu am ajuns să fim nevoiți să fim tratați astfel. Eu am lucrat în funcția de cadru militar în misiuni în Afganistan, iar apoi am venit în România și am lucrat pe funcția de agent de securitate. Pentru că firma s-a închis, am intrat în șomaj. Nu este ușor să cheltuim bani prin tribunale. Deja am cheltuit peste 10.000 de lei pentru a se face dreptate. Nu ne mai permitem un alt proces, dar vom face tot posibilul să se ajungă la dreptate”, spune Ionuț Codău.

Comentarii
 • Poate ca `la munca` va ajunge patroana in cauza pt ca, in mod clar e pasibila de raspundere penala, pt o caruta de infractiuni, de la fals in declaratii si evaziune fiscala, pana la cele speciale, de dreptul muncii. Iar actele facute pt a-si sterge urma sunt anulabile. Asa ca, Eugene, poate te-o suna in curand din puscarie, cu taxa inversa. Pana atunci, sa dea Dumnezeu sa gusti intocmai din amarul care i-a condus pe soti la procese, ca sa-ti incremeneasca cuvintele batjocoritoare pt altii pe buze!

 • De aceea suntem, ca societate, dereglata rău.
  Am avut ocazia sa citesc pe o carte de vizita: patron.
  Omul se credea patron!
  Multi cred că pot face sclavie moderna, că de fapt asta înseamnă ce a făcut patroana din speța de față!
  Sper sa se facă dreptate, iar astfel de persoane sa se împuțineze, că sunt sigur niciodată nu va dispare fenomenul sclaviei.

 • Sectorul privat al economiei lucreaa doar in ,,scenariul gri sau la negru”,evaziune fiscala cat cuprinde,fals si inselaciuni .
  Se plang pe toate drumurile ca nu au de unde sa angajeze personal.

 • Lili Bordianu este o curva inascuta sa faca evaziune…a invatat de la buna ei prietena, alta divortata Cihodaru Gabriela de la Iasi Tvlife!

 • Executam Salina doamna Lya….sau o sa fugiti in America? De cate ori am fost la salina cu copii niciodata nu mi-ati dat bon!!! Probabil asa v-a invatat fosta “patroana” de acolo, Aura Pirvu Florentina…vedeti ca Aura nu a ajuns tocmai bine, ar fi bine sa va dea si ghidul din Copou de la Arest!!!

 • Sindicate puternice. Asta trebuie domnule ,,Avocat”.Dar când am avut un Ciorbea(un milion și ceva de sindicaliști in subordine) ,Mitrea asta de la poliție,nu știu cum îl cheamă,etc. etc. care trec în tabăra adversă(politica) ,degeaba ne plângem de drepturi calcate in picioare .

 • In Franța, un patron de afacere mică muncește mai mult decât oricare angajat. Una că scutește un salariu (la ei sunt mari, se cunoaște nu 200 de euro cat câștiga fata asta) și doi e și în toiul afacerii tot timpul. Prin munca adusa că oricare angajat vede ce e bine și ce e rău, motivează și ceilalți angajați, fiind între ei, ca și colegi să muncească bine.
  La noi patron=boier dar nu o sa mai țină șmecheria mult așa, o sa vedeți că lucurile se vor schimba

 • Tot cu minciuna și șantajul câștigam niște bani ușor . Cum de ai stat 13 ore pe zi , timp de 4 ani de zile și brusc ți-ai dat seama ca nu era legal ?

 • La munca f#t#-va-n gur@…. va place sa stati cracite si dupa aia va duceti la patroni sa va plateasca salariu cat stati acasa?! Daca va place p##@ atunci sa va placa si munca!

 • Romania tara securistilor, patronilor de ka-ka la privat , la fel se intampla si in domeniul bugetar, societati,regii autonome cand niste rahati de directori pusi pe functii pe politic si nu pe competenta isi bat joc de salariati si ii arunca pe drumuri. Numai in Romania se intampla mizeria asta oribila. Dupa ce ca sclavul munceste la patron cu 250 euro isi mai bate si joc de el. Sa -si faca afacerea fara angajati mizerii ordinare. Romanul tau este mare boier daca lucrezi la societatea lui cand in alte tari la privat patronul nu face diferenta intre el si angajati si apoi munceste cot la cot cu ei. IN ITALIA DAR SI IN ALTE TARI ex. GERMANIA SINDICATUL SI NU INSTANTA ESTE CEL CARE REZOLVA ASEMENEA PROBLEME, SINDICATUL IN ITALIA E SPAIMA ANGAJATORILOR . Sunt sindicate regionale si in fiecare oras filiala sindicatului regional, oricine se poate adresa sindicatului daca are un contract de munca nu trebuie sa fii afiliat la un sindicat. Sindicatul este cel care aplica niste amenzi uriase angajatorilor si care fac dreptate salariatilor indiferent de nationalitate nu la instanta ca la noi. ANGAJATORII ITALIENI AU FRICA DE DENUNT LA SINDICAT, IN CAZUL DE FATA MADAMA ASTA AR FI PRIMIT AMENDA DE LA SINDICATUL ITALIAN MINIM 20 MII EURO PLUS PLATA ORELOR PE TOTI ANII , PLUS TOT, TOT NUMAI PRIN PROCEDURA SINDICALA CU TOT AR FI PLATIT VREO 50 MII EURO SAU MAI MULT plus alte sanctiuni blocarea contului bancar si toate platile facute numai cu aprobarea sindicatului plus lipsirea dreptului de a face imprumut bancar pe durata procedurii sindicale deci sindicatul e spaima te strange cu usa de te ia dracu poti sa fii si fiul nu stiu carui ministru si etc. La noi te judeci la instanta cativa ani vorbesti singur, depinde ce instanta ca poate ramai si cu banii platiti la avocat si cu sutul in kur fara dreptate. Pentru o zi de concediu neplatit reclamatie la sindicat care te si lamureste, poti vorbi, se verifica, ti se acorda consultanta nu ca la noi vorbesti singur la instanta.Numai noi suntem de vina ca in tara noastra nu facem nimic pentru binele nostru, suntem in urma tare pentru ca suntem si cei care ne plangem, acceptam toata sclavia si mizeriile dar nu facem nimic doar ne lamentam, ar trebui sa privim mai atent la celelalte tari care lupta pentru drepturile lor si etc. noi parca am ramas cu frica din comunism LA NOI CUM FUNCTIONEAZA SINDICATELE? CE SINDICATE AVEM IN INTREPRINDERI EGAL ZERO DE MULTE ORI SINDICATUL ESTE MANA IN MANA CU DIRECTORUL SAU PATRONUL. O LEGE SINDICALA DE FIER TREBUIE SI IN ROMANIA DAR CARE PARTID INAINTEAZA UN ASEMENEA PROIECT DE LEGE? EXISTA VREUN PARTID CARE AR FACE ASEMENEA SCHIMBARE IN ROMANIA? DACA VA FI UN PARTID TREBUIE SA SOLICITAM NOI ACEASTA INITIATIVA LEGISLATIVA SAU UN PARTID DIN PROPRIE INITIATIVA DAR CARE PARTID INTERESEAZA BINELE ROMANILOR?

 • Am patit si eu asa am lucrat un an cu 8 ore dar la Itm figuram cu sase ore si contributii neplatite pe 3 luni, si nu stiam,cine ii controleaza pe angajatori ca nu platesc amenda in acest caz ,trebuie sa te judeci la instanta sa arati ca ai lucrat 8 ore sa duci un sac de hartii ca sa recalculeze toate orele cativa ani buni de judecata si bani cu avocat de te lasi pagubas, ok d-le Eugen dar cum si cand va functiona si in Romania SINDICATUL si procedura sindicala?

 • De ce nu-i caută nimeni să afle că îs flamanzi după bănuți domnii Codau? În primul rând, de ce accepți să stai 4 ani în anumite condiții, apoi brusc când ți se urăște cu munca și cauți un câștig ușor apelezi la tertipuri. Domnii jurnaliști, investigați mai în amănunt să vedeți ce poveste de telenovelă aflați. Dânșii, familia Codau nu au încercat doar de aici să obțină bani, ci au încercat și de la un mini market, pe motiv că au procurat produse expirate. Există un termen pentru astfel de oameni, oportuniști, cărora li se pare mai corect să stea acasă decât să muncească. La fel și domnul care și-a pierdut locul de muncă pentru comportament iresponsabil, (fumând în apropierea unei mașini de tuns iarba, provocând astfel explozia ei în curtea unui spital…) Cât despre doamna Codau, trebuie menționat că se află acolo și lucra în aceleași condiții încă de pe vremea fostului patron. Și, surpriză avea contract de femeie de serviciu, recepționer a fost trecută de către noul „patron” deși pregătirea de maxim 10 clase nu o califică pentru un astfel de post, și ca să vă mai zic una, în zilele când lucra la petrecerile pentru copii era plătită cu 50 RON pentru petrecere, asta nu se pune nu? Păi bănuții ăștia nu se pot dovedi, normal că nu îi menționează. Cât de departe merg unii oameni pentru bani, mai ales când ai fost de acord să semnezi un contract de 2h…domnișoara pe atunci, și-a ascuns sarcina față de angajator pentru aproape 2 săptămâni, când soțul s-a prezentat personal cu Concediul Medical deja tânără lipsea de o săptămână de la muncă. Când era întrebată motivul pentru care lipsește, spunea că se simte rău și ca are concediu… Dar nu spunea ce are… Sau care este diagnosticul. Deși e drept că îți poți anunța angajatorul despre sarcină până în 3 luni, ea absenta deja de o săptămână… În definitiv nu scuză cu nimic acțiunile doamnei Bordianu, dar povestea nu stă cum doresc domnii să arate. Și în final BZI cu cât ați plătit povestea asta „piperată” domnilor Codau, că unii îs în stare să-și vândă și mama nu doar demnitatea!

 • E ușor sa judeci cunoscând doar o parte din poveste. De ce ar lucra cineva pe un salariu de nimic ani de zile? Ceva e putred . Sunt multe neconcordante in acest articol.

 • Lili care-si baga-n gaoz bili, o stie toata lumea. O jigodie ordinara care o sa ajunga la fel ca Aura lu’ Nazistu’! Astfel de patroni sau sefi trebuie dati in gat, sa-i afle oamenii.

 • E mare păcat ca in România oricine îți poate terfeli numele când și cum vrea.
  E mare păcat ca circul de doi lei nefondat stârnești valurile cele mai mari.
  De ce ai ajunge sa îți spui povestea la ziar dacă tot ceea ce trebuie sa faci este sa ai încredere in instanța nu știu?

 • Adica eu ca mama, care primesc 1 leu pt crestere copil, il mai fac si pe al doilea, si merg dintr un prenatal in altul? Ceva e ciudat, fie au si o altă sursă de venit, ca niste trantori asistati social, ca Doamne Iartă ma dacă imi e greu sa cresc un copil cu 1 leu. La doi s ar usura pentru ca vine si alocatia celuilalt? Da, situatia e nasoala, nu stiu despre altceva, insa cand te afli in aceasta situatie, te gandesti mai serios dacă sa il faci si pe al doilea. Te bazezi ipotetic pe niste bani pe care nu ii ai, si e posibil nici sa nu i mai vezi, cu tot scandalul iscat ca se face un recurs sau ceva si te sare din 30 de mii. Si ce faci ai o familie cu doi copii intr o situatie grea sau foarte grea!

 • Daca lucrezi nu ai voie sa faci un copil? Nu vedeti ca sunteti afara cu capul? Si de ce sa nu mediatizeze cazul? Suntem in comunism cu fermoar pe gura? Nu vedeti ca sunteti inapoi cu vreo 30 de ani? Patroana este evazionista, excroaca, asa se imbogatesc patronii in Romania din evaziuni si sclavia angajatilor, Nu vedeti ca sunteti prosti ca din cauza prostilor ca voi nu merge nimic in tara asta? Ea trebuia sa mearga la ITM sa verifice contractul si contributiile nu sa stea asa cativa ani. Ader la domnul EUGEN! O LEGE DE FIER A SINDICATULUI
  cum functioneaza in tarile europene cu amenzi drastice date de sindicat si atunci patronii nu ar mai face evaziuni, golanii si sclavie. POATE D-L DEPUTAT PETRU MOVILA SA INITIEZE UN PROIECT DE LEGE SINDICALA PE MODEL EUROPEAN? vad ca initiaza si alte proiecte legislative acum cu reducere tva la cumpararea locuintelor, poate s-ar implica si cu acest sindicat national, regional ca o instanta pentru salariati si patroni

 • Cam asta e tot predicatul.
  Plus vrăjeli cu 8 ore / 2 ore, recepționeră / femeie de serviciu.
  A, și mai sunt unii care îi dau tare cu franța, italia, germania. Păi aici e România, băi. Aici nu avem nici Monaco, nici Sardinia, nici munții Pădurea Neagră. E liber la plecat dincolo, la job de recepționer. (LOL).
  Adică, eu, ca patron, creez loc de muncă. Plătesc furnizori, chirii, taxe, impozite, TVA, utilități, avize, Radio și TV, parcări, contabili, etc. Vrei să muncești, poftim. Nu te împiedică NIMENI să îți verifici statutul de angajat in ReviSal. La orice oră.
  Vrei să „boierești” ca mine ? Fă-te patron.

 • AUZI NU AI VOIE SA FACI UN COPIL IN ROMANIA DACA LUCREZI! PROSTILOR, IDIOTILOR, EVAZIONISTILOR, COMUNISTI INAPOIATI HAIMANALE CARE NU VA FACETI O FAMILIE CA NU SUNTETI IN STARE SA FACETI UN COPIL SI JUDECATI PE CE CARE AU!

 • Întâmplător am avut ocazia sa o cunosc pe aceasta doamnă. Îmi este foarte greu să cred că este ceva adevărat din acest articol. A fost întotdeauna implicata în acte de caritate și ajutor, mai ales pentru copiii cu probleme!!

 • du-te dreak de aici hai siktir in ma-ta. TU BOIERESTI DIN FURAT MAIIIIIIIIIIIIII, DIN EVAZIUNI IA FII TU PATRONUL TAU SI FU-T MA-TA MUNCESTE FARA SA ANGAJEZI PE NIMENI IDIOTULE CINE DREAK TE PUNE SA FACI ANGAJARI ROMANE IDIOT CARE TE CACI PE TINE CA AI UN KAKAT DE FIRMA, FT MA-TA IN ALTE TARI AU DITA MAI COMPANIA SI PATRONII ISI RESPECTA ANGAJATII SI PLATESC TOT LA STAT CORECT CA ATTFEL…. AMEDA CAT CASA.NU CA TINE EVAZIONISTULE CU UN KKAT DE FIRMA CA A TA, FII PATRONUL TAU SI MUNCESTE NUMAI TU FARA NIMENI SI MAI DU-TE DRACULUI IN MA-TA CU KKATUL TAU DE FIRMA SI BOIER CE ESTI

 • Asta cu CAPSLOCK, e cu capsa pusă rău… Domnule Codau, ce e? Te râcâie că nu îți plânge toată lumea de milă?! 🤣🤣🤣
  Îmi vine să râd dar îmi vine să plâng… O să rămâneți în ignoranța voastră ca niște moluște până o să dați ortu popii… Lipitori ahtiate după bani… La muncă, nu la întins mâna, deși e mai comod să iei un bănuț și pe știrile astea de senzație!
  Ziceam că îmi vine să plâng? Da, pentru bieții copii care nu au nici o șansă cu niște părinți ca voi. Atât! Restul e cancan și se pare ca nu aveți nici o șansă să puneți mâna pe bani! Așa m-aș distra să vă intenteze „patroana” un proces pentru defăimare și acuzații mincinoase!!! Să mor dacă nu, aș urmări telenovela acesta până la final.

 • Am uitat să pun o întrebare.
  Zice în titlul compunerii cum că doamna patroană a înnebunit de furie.
  Și a concediat angajata.
  Întrebare : doamna patroană s-a vindecat între timp ? Ar fi păcat ca de la un asemenea rahat de subiect să existe vreun deranj.

  Observ între timp că un onorabil conațional a cheltuit minute prețioase citind și comentând după puterile, educația și experiența sa cele scrise de mine.
  Amice, ești un idiot.
  O ții pe-a ta cu alte țări. Uiți că ești in România unde, la condiția ta, dacă un privat nu-ți dă de lucru atunci faci foamea. Sau pleci la spălat mașini sau babe la cur pe-afară, cu sindicat cu tot.
  Nu te mai bășica ! Nu contezi.
  Nu știi decât să dai din clanță. Învață să muncești și atunci vei fi bine apreciat și aici. Toți patronii își respectă muncitorii, pentru că de acolo le vin banii. Lichelele, leneșii, ăia nu merită respect. Și de aia și-o iau în freză, pentru că în loc să muncească stau și freacă menta pe forumuri comentând ce bine e in spania, italia, etc.
  Așa și este.
  Spania.
  Italia.
  Franța.
  Germania.
  Anglia.
  Austria.
  Belgia.
  Olanda.
  Suedia.
  Danemarca.
  Acolo îmi fac anual concediile europene și îți pot confirna că acolo e bine.
  Și,ca să nu îți las loc de echivoc (traduc: adică să nu orbecăi ca tontul), da, îmi este foarte bine și acasă în România.
  În rest ești liber să înjuri, să insulți sau să hulești pentru că după cum spuneam mai sus, ești un nimeni. La patron. Nasol, nu ?

 • Mi-e greu sa cred ceea ce citesc… E ușor sa judeci cunoscând o parte din poveste ! Întrebarea mea este dacă stimata doamna Codau nu a fost mulțumită de locul de munca ,dacă era nedreptățită și lucra mult peste program de ce a stat 4 -5 ani de zile in același loc de munca ? Iar domnul Codău dacă soția Dvs era ținuta câte 13 ore pe zi la munca pe un salariu mic cum de i-ați mai permis sa meargă ? Adică înțeleg ca in prima luna a doua luna aștepți sa vezi cum sta treaba dar dacă drepturile mele sunt încălcate in a treia luna pleci ! Sau poate lucrurile nu sunt chiar așa ? Poate soția Dvs avea o înțelegere verbala cu patroana despre orele declarate la stat și salariul pe care îl dădea in mâna ? Știm cu toții cum stăteau lucrurile pana sa se schimbe legislația ! Ne convenea bani in mâna in plus ptr mai putine ore in cartea de munca !

 • Bun carlanule, vad că acuzi lumea că ar fi un nimeni, etc. Da tu cine ești mă, Donald Trump? Vezi-ti de covrigăria ta. Văi ce sa spun plătește taxe radio TV, man tu mai poti de atâta șmecherie cu treaba asta? Urâciosului.

 • Cine mai crede povesti din astea cu 13 ore pe zi si neplatit si timp de 4 anisori cam asa… si cu schimbarea a 2 angajatori? Pana si ultimul asistat social iti spune: ” daca sunt bolnava cum sa matur?…Nu pot sa muncesc, daca muncesc ma ia caldurili, temperaturili, frezoane…ma ia capu”. Va las un link?….am mai lasat eu si alte linkuri… da nu s-a aprobat :))

  Sa stiti ca toti care vorbesc de bine de dna Bordianu au fost platiti…. Daaa cu banii pe care ii datoreaza sotilor Codau….

  Io, zic asa: hai sa gandim, ca e legal!

 • Stimate domn Codău cu ce anume va Ocupați in afara de faptul ca deschideți procese pe banda rulantă ? Care este ocupația Dvs de baza ca am înțeles ca doamna de la femeie de servici a avansat la recepționera și a stat 4 ani in aceasta funcție ,după aceea s-a cam prins ca ii sunt încălcate drepturile ! Am înțeles ,problema este ca nu a putut beneficia de indemnizația de creștere copil ,dar când v-ați hatarat sa faceți un copil sau ați aflat ca sunteți însărcinată puteați ca vb cu angajatorul ptr schimbarea in orelor lucrate in cartea de munca căci mai mult ca sigur ați avut o “mică înțelegere” cu privire la salariu pe care îl luați in mâna ! Stimate domn Copau dacă nu v-a mulțumit programul condițiile de la locul de munca și salariu pe care îl aducea doamna acasă de ce ați mai lăsat-o sa se chinuie 4 ani așa

 • Asa-i ca nu stii zicala cu anul si carlanul ? De aia nu te-ai prins de poanta.
  Precum zice @berbecele, hai sa gandesti,ca e legal. Sa muncesti 4 ani cate 13 ore pe zi cu problema salariului,asta pute a manevra de la distanta.
  Imi dau cu parerea: 1.”carlanul” daca are covrigarie, ii merge bine. Mereu vezi cozi la covrigi.2.nu cred ca „carlanul” il acuza pe ala care injura, nu il acuza ca ar fi un nimeni. Doar constata.
  Numai bine.

 • Ea fiind o fata din mediul urban inca necasatorita si neavand copii ,apare sotul ei care observa aceste nereguli si „tratamente” din partea doamnei Bordianu si incepe propria ancheta neacceptand acea umilinta! Doamna Bordianu a invitat-o la o negociere pe d-na Codau pentru ca stia ca sunt efectuate ilegalitati ,s-a acceptat si respectat acea intelegere dupa care sotul sapand mai adanc in acest caz a descoperit o serie de nereguli prin care sa ceri dreptate singura solutie ar fi fost tribunalul! Pentru d-na Ileana raspuns „pana la urma a reusit sa ia o indemnizatie de crestere copil in urma acelei intelegeri” Dupa ce s-au descoperit mai multe nereguli au mers mai departe cautand dreptate abia atunci si-a dat seama d-na Bordianu ca nu mai are nicio sansa si imediat a fost „invatata” sa isi radieze firma!
  NU AU CERUT MILA CI AU CAUTAT SA LI SE FACA DREPTATE! DACA NU AVEAU DREPTATE MAI CASTIGAU PROCESUL INTR-O INSTANTA ?? Intreb si eu pentru un prieten!
  Raspuns pentru DetestOportunistii probabil ca sunteti ruda ori cunostiinta a d-nei Bordianu de aceea veniti cu niste simple afirmazii derizorii!

 • Search pe google codau, spital si Iasi…. sa vedeti cu ce se ocupa domn Codau… si pentru primii 3…hai pentru primii 5 care gasesc asemanari si deosebiri intre cele doua spete, cate un covrig de la Carlanu… ca am inteles ca are covrigarie… :))

  asa din tot sufletu lui de patron o sa dea si el un covrig…. :))

  Hai sa gandim, ca e legal!

 • Va amintiti reclama aia cu :hai fetele ca fluturasii???….
  io, Berbecele, zic sa o schimbam asa: Hai feteleeeee ca iepurasii!

  Hai va salut de la distanta ca e pandemie…

 • Ea fiind o fata din mediul rural inca necasatorita si neavand copii ,naiva fara sa cunoasca drepturi ca angajat multumita cu ce se scurgea printre degete d-nei Bordianu ,apare sotul ei care observa aceste nereguli si „tratamente” din partea doamnei Bordianu si incepe propria ancheta neacceptand acea umilinta! Doamna Bordianu a invitat-o la o negociere pe d-na Codau pentru ca stia ca sunt efectuate ilegalitati ,s-a acceptat si respectat acea intelegere dupa care sotul sapand mai adanc in acest caz a descoperit o serie de nereguli prin care sa ceri dreptate singura solutie ar fi fost tribunalul! Pentru d-na Ileana raspuns „pana la urma a reusit sa ia o indemnizatie de crestere copil in urma acelei intelegeri” Dupa ce s-au descoperit mai multe nereguli au mers mai departe cautand dreptate abia atunci si-a dat seama d-na Bordianu ca nu mai are nicio sansa si imediat a fost „invatata” sa isi radieze firma!
  NU AU CERUT MILA CI AU CAUTAT SA LI SE FACA DREPTATE! DACA NU AVEAU DREPTATE MAI CASTIGAU PROCESUL INTR-O INSTANTA ?? Intreb si eu pentru un prieten!
  Raspuns pentru DetestOportunistii probabil ca sunteti ruda ori cunostiinta a d-nei Bordianu de aceea veniti cu niste simple afirmazii derizorii!

 • Daca ar fi fost vinovat asa cum sustii de ce nu este specificat nicaieri si dc nu a fost sanctionat in vre-un fel ??
  Beeeeeee

 • Știrea zilei ! Pe bune! De când o astfel de poveste trasa puțin de par este știre bomba ! Se vede clar de la o posta cum stau de fapt lucrurile! Doamna copau a lucrat o perioada de timp cu ore putine cartea de munca ptr a lua mai mulți bani in mâna iar când a ramas însărcinată s-a prins ca nu beneficiază de indemnizație și de acolo balamucul ! Mi-a greu sa cred ca nu a știut 5 ani ca “ii sunt încălcate drepturile”și ca lucrează prea mult ptr bani putini ! Dar domnule copau de ce nu ați optat Dvs ptr indemnizația aceea de creștere copil ? Nu v-ați încadrat nici Dvs ? Drepturile pe care le ai la angajare le poți afla imediat nu după câțiva ani și dacă nu îți convine nu stai pleci !

 • @PENTRU CA DOAR ATAT STITI SA CRITICATI!!

  n-am zis io baaaa ca ne-a platit madam Bordianu pe toti ca sa vorbim de bine?….
  a si mai tarziu si Carlanu o sa ne plateasca cu un covrig… da asta e alta combinatie…

  s-ar putea incepe o ancheta si in cazul Elodia va rog…?….ca daca sapa si mai adanc putin poate o gaseste… zic…

  ia sapati adanc si pe google cu alea 3 cuvinte magice sa vedem ce aflati!
  o poveste similara traita de dl Codau….undeva la un spital….

  hai ca v-am spus eu esentialul…
  hai curaj!
  si hai la covrigi nemuleeeee!…

  aaa… am o dilema de ce a simtit povestitorul nevoia sa precizeze ca era o fata din mediul urban?…

  ia covriguuuuuuu!
  hai la seminteeee…seminteeeee avem!

 • Nu mai imprastia bre covrigii de parca ai fi patronul covrigariei, ca te iau astia la injurat iar.
  Hai, acolo, un covrig, doi, mai ales la astia care au cate 10.000 de lei sa bage in proces, hai, fie.
  Da’ nu da la tot cartieru’ frate, si mai ales cu spargea seminte in mediul urban de unde-i si reclamanta, ca iti cheama astia sindicatele de prin occident si nu mai ramane nimic de pus pe covrig. Poate doar sarea din salina 🙂

 • @PENTRU CA DOAR ATÂT ȘTIȚI SĂ CRITICAȚI

  1. Nu sunt rudă cu doamna Bordianu, dar am aderat la același cult de a ne hrăni cu lacrimile Ielnelor Cosanzenelor care vin din mediul urban – rural (polemică! că nu mai știm ce să zicem că să se trezim simpatia oamenilor), și care așteaptă să fie salvate de Feți Frumoși.

  2. Logic că s-a săpat mai adânc, ca deh ieșeau mai mulți bănuți, iar oamenii au școală, nu este prima încercare de șantaj și/sau procese. (vezi cazul Codau – Bulgaru)

  3. Vreți afirmații derizorii, citiți încă o dată articolul.

  4. Poate că nu știți cum stă treaba dar doamna Codau, nu era singura angajată și colaboratoare de atunci la Salina… Deci cred că știu ce rahat mănânc! Și nici memoria nu mă lasă, încă.

  5. Am citit și recitit articolul și declarațiile soților dar și ale avocatei, au avut timp berechet în 4 ani să repete povestea ca să fie fără cusur! Aproape că folosesc și aceeași formulare, a naibii ce-ți este și cu telepatia asta! Și apoi hai sa o spunem pe aia dreaptă, când accepți să semnezi un contract pt 6h, dar îți convine că iei mai mulți bani în mână nu faci gât, daar când te trezești cu sarcina, și vezi că indemnizație canci, te sperii și te dai la fund, știind acestea și încercând să te ajute „patronul” te cheamă, după ce ai fost cu obrazul gros, la negocieri, dar fiindcă ție nu-ți convine începi să strigi sus și tare că ai drepturi. Aaa și încă ceva, domnișoara pe atunci, știa foaaarte bine care și cum sunt regulile, dar la locul de muncă, e foarte greu să renunți când ai numai 8 clase. Să-și amintească cât s-a temut că vor dori să schimbe personalul și ce se făcea ea atunci. Și ca să vă conving că știu ce rahat mănânc programul era de 6h, nu se muncea niciodată 13h (decât la mica înțelegere între colegi, dacă doreai un schimb de tură).

  6. Pentru domnii care strigă „evazioniștii”, să arunce piatra primul cel care are contractele puse la punct ale tuturor angajaților. Sau cei care au scos bon până la ultimul leu. Iar clienților, domnilor știați că și dumneavoastră aveți obligația să solicitați bon fiscal în cazul în care nu se eliberează? @sare de himalaya din comentariul dumneavoastră se înțelege că ați fost în mai multe rânduri acolo dar nu ați cerut niciodată bon. Frumos!

  7. Ba ăla cu covrigii aruncă și la mine unul.. Să mai dreg și eu gustul… 🙈🙄

 • un covrig….doi…. doi si… un covrig :)))

  la cati covrigi am promis siguuuur vor lucra angajatii lu Carlanu 13 ore…
  sa vezi acolo proceseeeee… un varcolac acuza ca muncit timp de 13 ore in covrigaria lu Carlanu!

  ia covriguuuuu neamuleeeee!
  ia cu sana de la Berbeq!

 • Ciudată tara, frumoasa tare, dar din nefericire locuită de oameni urâți la suflet.
  Sunt cel puțin cateva zeci de mii de spete ca aceasta in tara noastră.
  Sunt oameni care sunt sclavi, adică muncesc doar că sa trăiască. Dar sătulul nu-l crede pe cel flamand.
  Era prezentat acum câteva zile procesul unui stăpân de sclavi. Pentru oamenii urâți la suflet si prostituatele traficate sunt nimfomane, femeile violate au vrut ele putina plăcere, cei uciși pe trecerea de pietoni sunt vinovați că nu știu să zboare, copiii trimiși la cerșit vinovați că s-au născut, cei trimiși la sparanghel vinovați că se înghesuie pentru o viață puțin mai buna, cei mușcați de câini sunt vinovați că erau prin zona, cei uciși de nesimțirea semenilor, infectați cu Covid 19, că trăiesc printre jigodii care doar seamănă a oameni!
  Ce țară frumoasa, dar popor urat, urat de tot la suflet.

 • Cand se vede prostu de roman cu un kkt de firma o fu-te si pe ma-sa pentru cacaraia de orgoliu care o are dar nu in cap desteapta -te proasto, nu te mai droga numai drogatii delireaza ca tine, mai fata iti lipseste educatia de la parinti nu ai avut parinti esti crescuta in orfelinat? pana si cei din orfelinat sunt oameni respectabili. Ne intalnim sa-ti dau eu educatie? Societatea nu poate sa traiasca cu niste carpe de sters pe jos ca tine. daca te duci in tate tarile te duci pe banii din evaziune si curvareala nu se vede ca stii ce inseamna ceva munca.

 • Adevarul este ca angajatii se descurca foarte bine fara patron. Insa patronul fara angajati este zero barat. Nu este capabil sa traiasca numai din munca.

 • Descartes nu ai auzit de liber profesionisti? Ei sunt și patroni și proprii angajați. Uite, avocații de mai sus! Dar mai sunt și experții, că sunt contabili, experți judiciari, etc. sau de exemplu croitori, cizmari, etc. Cei care lucrează singuri. La aceia mă refer!

 • Concluzie.
  Acri is strugurii pentru pulime.
  Cine ii impiedica sa se faca patroni, dar nu la un kkt de firma sau covrigarie, ci la una model, etalon, mega corecta si cu amploaiati nemuritori.
  Lenea. Prostia. Incultura. Frica. ADN-ul.
  Da, pulime. Acri sunt strugurii. Dar caravana trece. Pofta buna la covrigi.

 • Strategia de afaceri a patronului roman, singura de altfel, este pacalirea statului si subplatirea angajatului. Mai mult nu-l duce capul. Din acest motiv firmele romanesti sunt spulberate de firmele vestice. Doua exemple de afaceri in care, pentru o scurta perioada, predomina elementul autohton. Retailul romanesc de pc-uri? Istorie. Retailul romanesc de alimente? Redus la stadiul de dughene.

 • Iar te contrazic, deși al contrazice pe Descartes, hmm, dar adevărul este că nimeni din Romania nu ar fi avut puterea celor care dețin Kaufland și Lidl sau Carrefour, Auchan. Acum poate că unul ca Tiriac sau Niculae s-ar fi băgat, dar în Romania nu ar fi avut facilitățile fiscale pe care le au acestea.
  Mă mir cum reușește Banca Transilvania sa concureze cu restul Băncilor și sa prosteasca românii, dar acolo cred că este o poveste securista! Prea pute a securitate.

 • Lya Bordianu este o curva inascuta. Suge pula, asta e specialitatea ei… in masina in parcare o suge ca pe luminare. Lya curva cu toyota de America

 • Ma amuzi maxim ,ce exemplu bun ai dat Bulgaru Iliescu Dorin hahahaha e un ras de om care a facut si puscarie. Murdar pana in gat de mita ,evaziuni si un caracter pe care toata lumea il respinge. A avut noroc de sotia lui ca de altfel era un boschetar. Pentru cunostiintele tale ca sa le mai actualizezi si acum sunt sub control judiciar li s-au facut perchezitii si acum mai nou isi vand vila de pe strada Ciric. Ce mai exemplu de tot rasul ai adus in discutii!!

 • Pentru familia Codau un sfat nu va la sati mergeti la la CEDO luptati sa starpiti acesti patroni si poate veti reusi chiar si sa schimbati aceste legi favorabile asa zisilor patroni. Mult succes aveti de partea voastra multi romani cinstiti si onesti! Cazul vostru a starnit interesul meu si o sa va ajut cu tot ce pot!

 • Pai Doamna Codau e o flamanda, si o curva cu doua fete… aveti griia ca sunt niste mincinosi.. eu ii cunosc destul de bine… si cine ii mai cunoaste imi da dreptate

Adauga un comentariu