Magazin

,,Când corpul spune nu”: cartea ce te va învăța să reduci efectele stresului din viața ta!

Publicat: 21 sept. 2021

La LIBREX este disponibilă cea mai nouă carte scrisă de către Gabor Mate: Cand corpul spune nu. Este o carte mult așteptată în țara noastră, pe care oricine ar trebui să o aibă în bibliotecă. Pe lângă lecturile ce îți plac cel mai mult și care te relaxează, este important să citești și cărți ce te ajută să îți înțelegi corpul și mintea, pentru a trăi armonios și pentru a ține la distanță cât mai multe afecțiuni. Unul dintre autorii care nu ar trebui să lipsească din biblioteca ta este Gabor Mate, cunoscut și pentru Minți împrăștiate și Pe tărâmul fantomelor înfometate.

Gabor Mate este un psiholog cunoscut internațional pentru modul în care corelează psihicul cu fizicul. Autorul subliniază faptul că multe afecțiuni moderne sunt atribuite stresului sau sunt întreținute de acesta. Astfel, dacă vrem să ne vindecăm, trebuie în primul rând să reducem influența stresului asupra noastră.

„Background-ul medical și stilul clar ale lui Maté fac astfel incat chiar si procesele biologice complexe sa fie accesibile cititorilor care nu au o pregatire stiintifica.” – The Gazette

Gradul în care ne afectează stresul se manifestă diferit de la persoană la persoană, însă nu trebuie să minimizăm efectele acestuia. Indiferent dacă treci printr-o scurtă perioadă stresantă sau prin câteva luni sau ani, este important să găsești metode prin care să te liniștești și să încerci să previi anumite afecțiuni. Cel mai bine este să ,,tai răul de la rădăcină”, adică să elimini factorul stresant. Chiar dacă pare greu sau imposibil, caută-ți alt loc de muncă, taie legăturile cu persoanele toxice din viața ta, nu lăsa presiunea societății să îți dicteze viața. Fiecare om are parcursul său în viață, iar de multe ori, stresul este provocat și de faptul că mulți oameni consideră că au eșuat dacă nu au bifat anumite realizări până la vârsta lor.

Ca un prim pas pentru a înțelege cât de mult te poate afecta stresul, îți recomandăm să citești cartea lui Gabor Mate. Astfel, vei afla care sunt cele mai supărătoare simptome și cum poți să le tratezi. Pentru unii oameni, stresul înseamnă pe lângă stări de anxietate și insomnii, probleme digestive, probleme ale pielii, pierderea părului. În schimb, pentru alții ar putea însemna declanșarea unei boli autoimune sau chiar a unei forme de cancer.

Stresul nu trebuie acceptat, ci eliminat cât mai curând. Pe măsură ce trece timpul, vei începe să ignori simptomele, ba chiar ți se vor părea parte din rutina zilnică și astfel calitatea vieții tale va scădea. Sunt persoane ce au insomnii în fiecare noapte, persoane pe care le doar capul de câteva ori pe săptămână sau care au afecțiuni digestive care nu răspund la tratament. Nu trebuie să te obișnuiești cu aceste simptome, ci trebuie să le vezi ca pe un semnal de alarmă. Este momentul în care corpul te avertizează că nu mai poate și că trebuie să iei o pauză, să îți regăsești echilibrul.

Așadar, pentru a afla cum poți controla stresul, astfel încât să nu îi mai permiți să pună stăpânire pe tine, comandă cartea Când corpul spune nu, de la LIBREX.

 

 

Adauga un comentariu