International

Cand e sa ai noroc, ai! Cum a reusit un francez sa castige marele premiu la loto de doua ori in 18 luni

Publicat: 06 iun. 2018
1

Un francez a reusit sa dea peste cap orice calcul de probabilitate, castigand in doua randuri, in decurs de doar un an si jumatatei, marele premiu de un milion de euro la My Million, o loterie complementara la Euro Millions, informeaza cotidianul Le Parisien.

Rezultate extragere LOTO 6/49 din 3 iunie

Fericitul castigator, care a jucat de doua ori in acelasi loc, detinea combinatia corecta la tragerile din 11 noiembrie 2016 si din 18 mai 2018. El joaca intotdeauna aceleasi numere si exclusiv la Euro Millions (prin urmare si la My Million). Ca sa remarcam impreuna cat de mica era probabilitatea producerii acestui eveniment, potrivit calculelor unor matematicieni, francezul avea o sansa din 16 miliarde de a castiga di nou. De exemplu, este cel mai probabil sa castigi o singura data marele premiu la Loto (o sansa din 19 milioane) sau cel de la Euro Millions (o sansa din 140 de milioane). My Million functioneaza ca o tombola: un cod format din doua litere si sapte cifre este generat automat de un aparat care apare pe chitanta cand se valideaza o grila Euro Millions, explica Le Parisien.

La fiecare tragere a loteriei europene, unul din aceste coduri este tras la sorti. Persoana care il detine castiga atunci 1 milion de euro. Euro Million este o loterie care functioneaza in 12 tari europene in fiecare marti si vineri.

Adauga un comentariu