Secretele istoriei

Cand este bine sa ne face cruce?

Publicat: 08 ian. 2015
3

Credinciosul este sfatuit sa recurga la acest gest atunci cand trece prin fata unei biserici, cand aude clopotele, cand trece pe langa un cortegiu funerar, cand tuna si fulgera, cand ploua cu grindina, cand il prinde bezna undeva si e gata sa se rataceasca, cand ii spune cineva o veste care il zguduie, cand i se vorbeste de nenorocirea cuiva, cand se asaza la masa, cand se scoala de la masa, cand incepe lucrul, cand pleaca intr-o calatorie. De ce ar face toate astea? Foarte simplu. Cand trece pe langa o biserica, credinciosul se inchina ca sa dea marturie de credinta. Isi afirma credinta. Desi acest lucru nu e scris in vreo randuiala, omul cu credinta face asta deoarece e normal sa iti faci cruce atunci cand treci pe langa locul in care stii ca „locuieste” Dumnezeu.

Vezi si Rugaciunea IMPOTRIVA NECAZURILOR. Trebuie NEAPARAT sa o citesti

Insemnarea cu semnul crucii este, de altfel, o deprindere crestineasca foarte veche, chiar din timpul Sfintilor Apostoli. „La fiecare pas si la fiecare fapta ne insemnam cu semnul Sfintei Cruci” (Tertulian, De corona, c. 3, Migne, P.L., II, col. 99).

Vezi si Decizie fara precedent luata la Vatican. Un VERS DIN RUGACIUNEA „TATAL NOSTRU”

De asemenea, crucea nu lipseste niciodata de pe varful turlelor bisericilor si al clopotnitelor, iar in cimitire, cei raposati asteapta invierea mortilor sub ocrotirea sfintei cruci. Vasele si odajdiile sfintite ale bisericilor sunt impodobite cu cruci, multe biserici sunt zidite in chipul crucii, iar cartile bisericesti sunt pline de cantari in cinstea Sfintei Cruci, potrivit ziarullumina.ro.

Adauga un comentariu