WoW!

Când o durere de cap anunţă că suferi de diabet. Remedii

Publicat: 20 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Când o durere de cap anunţă că suferi de diabet. Remedii
Durerea de cap este un simptom banal al diabetului. De aceea aproape că nici nu este băgată în seamă

De obicei, te doare capul atunci când nu ai mâncat nimic, când ai răcit sau când îți creşte tensiunea arterială. Ştiai însă că există o legătură strânsă între o durere de cap şi diabet? Doctorii spun că acesta din urmă se manifestă adesea şi prin stare de disconfort la nivelul capului.

Bineînţeles, nu poţi să îţi pui tu singur diagnosticul. În mod normal e bine să mergi la medicul de familie, iar acesta să-ţi dea o trimitere pentru medicul specialist. O simplă durere de cap nu înseamnă automat că ai diabet. Dacă însă e persistentă şi e însoţită şi de alte simptome, poate ridica unele semne de întrebare.

Durere de cap din cauza diabetului

Poate e mai greu de crezut, dar durerea de cap e unul dintre cele mai banale simptome care anunţă un posibil diabet de tip 2. Poate de aceea e şi atât de neglijat. Durerea apare în momentul în care creşte nivelul zahărului din sânge şi se menţine la un nivel ridicat. Corpul nu are puterea necesară de a metaboliza carbohidraţii, ca să îi transforme în energie, astfel că zahărul nu e folosit deloc. În timp pot apărea complicaţii, precum pierderea vederii, probleme cu nervii, boli cardiovasculare şi nu numai.

Remedii împotriva durerilor de cap

Dacă suferi de diabet, nu trebuie să tratezi durerea de cap, ci diabetul. Odată ce îl menţii la o limită cât de cât normală, nu vor apărea simptome care să  anunțe că boala se complică. Iată ce poţi face ca să îţi îmbunătăţeşti starea generală:

  • slăbeşte câteva kilograme;
  • urmează regimul dietetic prescris de medic. Încearcă să nu mănânci multe dulciuri. Chiar și niște clătite făcute fără lapte, dar care conțin făină și puțin zahăr, îți pot face rău.
  • încearcă să faci mişcare în fiecare zi. Grădinăritul este o activitate excelentă;
  • nu fuma şi nu consuma alcool şi cafea;
  • întotdeauna să ai la tine un plic de zahăr. Uneori e posibil să te confrunţi cu simptomele unei hipoglicemii;
  • acordă atenţie inflamaţiilor şi leziunilor suferite;
  • monitorizează-ţi zilnic tensiunea arterială şi glicemia. Când depășești limitele, ia legătura cu cardiologul și diabetologul. Ideal ar fi să găsești o echipă medicală, care să colaboreze, pentru a te ajuta;
  • monitorizează-ţi săptămânal greutatea corporală.

Consumă ceaiuri ca să scapi de durerea de cap! Ideal este că, înainte să le bei, să discuţi cu medicul diabetolog pentru a-şi da sau nu acordul în privinţa lor. Reţine faptul că doar el este în măsură să îţi spună ce este bine pentru sănătatea ta şi ce îţi poate dăuna. Bea ceai de muşeţel, de tei sau chiar şi ceai de pelin. Acesta din urmă detoxifiaza mai ales ficatul şi tratează şi unele probleme digestive. Fă o baie caldă la picioare şi pune în apă nişte ulei de lavandă. Această plantă induce o stare de relaxare.

Atenție la orice tratament, inclusiv la remediile naturiste. Unele pot să-ți dăuneze. Dacă ai indice glicemic mare, nu lua de bun orice găsești pe internet. Multe informații nu sunt verificate din surse sigur, iar tu ajungi să-ți faci rău cu propria mână.

Adauga un comentariu