Terapii alternative

Cand poti apela la terapia cu diode luminiscente

Publicat: 02 mart. 2012

Terapia cu diode luminiscente (LEDT) este o forma de fototoapie care implica aplicarea unei lumini monocromatice peste tesut biologic pentru a declansa un efect biomodulativ in interiorul tesutului. LEDT poate avea si efect fotobiostimulativ si efect fotobioinhibitiv in interiorul tesutului iradiat – fiecare putand fi folosit in aplicatii terapeutice.

LEDT este o forma de tratament complementar si nu inlocuieste alte modalitati electroterapeutice, cum ar fi ultrasunetele, terapia interferentiala si terapia magnetica. In unele aplicatii terapeutice, LEDT este mult mai eficace decat celelalte proceduri . Este important sa se stie ca ultrasunetele si LEDT folosite impreuna isi anuleaza reciproc efectele trapeutice. 

Acest tip de terapie presupune existenta unor diode luminiscente prin care se aplica culoare si lumina in fascicole concentrate pe zonele pe care se efectueaza tratamentul. Efectele sunt fotochimice, nu termice: fotonii patrund in tesut si sunt usor absorbiti in membrana celulei. Permeabilitatea acesteia se modifica si produce o reactie fotochimica in urma careia se elibereaza ATP (adenozin trifosfat), enzima responsabila de metabolismul celular.

Diodele Emitatoare de Lumina (LED) sunt o forma moderna de terapie prin energie luminoasa si sunt similare laserelor, avand aceleasi efecte de vindecare, dar difera de acestea prin modul in care energia luminoasa este transmisa. LED se raspandeste pe o suprafata mai mare, ceea ce determina reducerea timpului de tratament fata de cazul folosirii laserului. LED nu emit suficienta putere pentru a distruge tesutul, dar au destula energie pentru a stimula un raspuns de autovindecare din partea corpului.

Efectele terapiei LED
– stimuleaza productia de colagen si reduce productia de melanina (eliminand petele);
– accentueaza procesul de vindecare a ranilor, eczemelor;
– atenueaza ridurile si liniile fine din jurul ochilor;
– tonifiaza musculatura si reda fermitatea pielii;
– stimuleaza si activeaza metabolismul celulelor epidermei.

Terapia LED este adeseori asociata cu culori, pentru a potenta efectele benefice asupra organismului.

Culoarea albastra are efect antiinflamator, antiseptic, antipiretic, decongestionant al durerii dar si catifelant, normalizeaza productia de sebum, excelent pentru piele iritata, antialergic, ideal in tratamentele antiacneice, ale herpesului, alergiilor solare si arsurilor solare.

Culoarea galbena stimuleaza sistemul limfatic si nervos, tonifierea musculaturii si nervurilor, iintarirea sistemului digestiv, tratarea pielii iritate si obosite dar si reducerea depresiilor si reenergizarea sistemului nervos.

Verdele ajuta la reintarirea sistemului imunitar, a sistemului circulator si al inimii, stabilizarea si stimularea sistemului hormonal, armonizarea organelor, relaxare mentala.

Culoarea rosie este un puternic biostimulant, activand rezervele de energie si stimuland circulatia sanguina si limfatica. Un efect vizibil si demn de luat in considerare este revitalizarea pielii obosite si redarea luminozitatii tenului.

Efectele LED cu lumina rosie sunt folosite in tratarea ranilor deschise si post-operatorii, ulcere venoase si de decubit, acnee, alopecie, alte afectiuni dermatologice si nu numai.Tratamentul este eficient in tonifierea si dispersia punctelor de acupunctura.loading...

Adauga un comentariu