Magazin

Cand religia devine motiv de cearta in cuplu

Publicat: 15 oct. 2012
1
Te-ai casatorit cu un barbat si acum parca este altul. A devenit membru infocat al unei biserici de care nu ai mai auzit? Nu erati nici unul, nici altul prea religiosi, dar acum el nu mai lipseste de la intrunirile cultului? Iata cateva raspunsuri la dilemele tale!
Uneori, religia ajunge marul discordiei in familie, atunci cand membrii ei nu sunt de aceeasi parere. Daca asta se intampla in cazul tau, adu-ti aminte ca, atunci cand v-ati casatorit, te gandeai deja ca il vei accepta cu toate schimbarile care vor interveni pe parcursul vietii. Asa ca acum este unul din acele momente cand trebuie sa iti asumi din nou parteneriatul si sa iti tolerezi sotul cu bune si cu rele.
Ai nevoie de tact si de diplomatie
Ce sa faci, insa, cand el parca tot cauta cearta si te critica? In cazul in care pare ca vrea sa te forteze sa crezi in aceleasi lucruri ca el, iti trebuie mult tact si diplomatie ca sa eviti un conflict. Conteaza si reactiile tale si modul in care tratezi noua situatie in care te afli.
Arata-i ca apreciezi schimbarile lui in bine. Poate faptul ca acum da importanta religiei l-a facut sa se lepede de anumite obiceiuri rele pe care le avea inainte. Poate s-a lasat de fumat sau bea mai putin. Nu ai cum sa nu te bucuri de asa rezultate. Totodata, tine cont ca este alegerea lui. Nu incerca sa il santajezi, ca sa faca ceea ce ai vrea tu, dar nu te lasa nici tu santajata. Stabileste limite clare si cere-i sa iti respecte si el alegerile tale.
Tine copiii departe de dispute
Copiii pot fi un alt subiect de cearta. Te-ai putea gandi ca ii indoctrineaza pentru ca va dori sa ii educe in spiritul noii credinte. Daca nu este ceva nociv, ii poti lasa sa afle si convingerile lui, iar daca tu apartii altei religii sau confesiuni le poti explica si pe ale tale – asta in cazul in care copiii sunt suficient de mari ca sa poata face o alegere. Ar fi mai bine sa fiti de acord sa le prezentati ambele opinii si sa vedeti care da rod.
Afla parerile lui
Pentru a nu te indeparta prea mult de el, ar fi bine sa stii ce propovaduieste credinta sotului. Daca nu esti convinsa, nu este necesar sa te alaturi, dar te va ajuta sa il cunosti mai bine in noua lui ipostaza si sa stii la ce sa te astepti pe viitor. Daca nu esti de acord, acum vei avea argumente sa il combati. Totusi, nu face asta prea des si incearca sa pastrezi armonia concentrandu-te pe ceea ce aveti in comun, nu pe ceea ce va desparte.
Cere sa fii tratata cu respect
„De obicei, o astfel de schimbare nu se intampla peste noapte si nu te ia prin surprindere. Vei observa in timp o multime de comportamente la care poti lua atitudine sau pe care le poti tolera, daca nu aduc prejudicii vietii de cuplu. O credinta presupune sa respecti anumite valori. Asa ca ii poti cere sa fii tratata cu cel putin jumatate din stima pe care o arata religiei. 
Daca lucrurile se complica si te simti neglijata, poti impune niste limite prin discutii sincere si deschise, fara a-i aduce injurii sau a-i face reprosuri. Iti recomand sa te informezi cu privire la ce propovaduieste biserica la care el a aderat. Astfel, informata fiind, vei sti sa ai asteptari conforme cu realitatea si vei inlatura din start orice sursa de conflict. In alta ordine de idei, pe voi va unesc alte lucruri si alte valori puternice care, pana la momentul convertirii lui, au avut timp sa sudeze cuplul astfel incat situatia sa fie tratata cu bunavointa si respect.”
Sursa: unica.ro
Adauga un comentariu