Sfaturi pentru casa si gradina

Cand se face dezmusuroirea trandafirilor

Publicat: 20 apr. 2018
14

Dezmusuroirea trandafirilor este prima dintre marile lucrari care se fac primavara. Pe perioada iernii musuroiul a aparat punctul de altoire de inghet. In unele cazuri, acolo unde iernile sunt foarte geroase, cand ajunge chiar si la 30 de cm, musuroiul protejeaza si altoiul. Iarna poate fi dezastruoasa pentru trandafiri daca nu nu sunt protejati corect.

Dar o data ce temperaturile incep sa creasca, trandafirii ies din repausul vegetativ. Asta inseamna cel mai adesea jumatatea lunii martie, insa momentul depinde foarte mult de temperatura de afara. Daca exista vreun pericol ca temperatura sa scada sub 5 grade, nu umblati la musuroiul de pamant.

Citeste si Prietena mea florar mi-a spus un secret foarte important, pe care vi-l voi impartasi si voua! Iata cum poti face ca trandafirii din buchete sa prinda radacini in ghiveci

Reperul traditional in acest caz il reprezinta momentul in care infloreste Forsithia. Asta pentru ca, atunci cand se face dezmusuroirea se face si taierea de primavara a trandafirilor.

Un alt aspect important de care trebuie sa tineri cont este umiditatea solului. Nu demusuroiti niciodata cand pamantul este ud. Daca o veti face atunci pamantul din jurul trandafirilor se taseaza, iar acest lucru nu are o influenta buna asupra plantelor.

Cand nu se face dezmusuroirea: trandafirii plantati inainte de venirea frigului nu se lasa descoperiti. Lastarii lor sunt firavi si risca sa se usuce prin deshidratare din cauza vantului. In cazul lor, lastarii trebuie lasati sa iasa singuri din musuroi.

O data cu dezmusuroirea se aplica si fertilizantul. Pentru trandafiri, cele mai eficace sunt ingrasamintele solide cu eliberare lenta.

preluat de pe ingrijireaflorilor
Adauga un comentariu