Info Turism

Când se redeschid obiectivele turistice din Grecia

Publicat: 14 mai 2020
Când se redeschid obiectivele turistice din Grecia
turisti pe Acropole

Când se redeschid obiectivele turistice din Grecia. În condiţiile în care în Grecia s-au luat deja primele măsuri de relaxare după starea de urgenţă instaurată de autorităţi, oficialii au anunţat şi deschiderea principalelor obiective turistice. Primii vizitatori sunt aşteptaţi zilele următoare.

Când se redeschid obiectivele turistice din Grecia

Grecia este văzută de majoritatea turiştilor ca un muzeu în aer liber. În fiecare an milioane de vizitatori vin în această tară pentru numeroasele monumente antice pe care le găseşti la tot pasul. Însă economia ţării, care se bazează foarte mult pe turism, a fost afectată de restricţiile impuse de starea de urgenţă. Încă de la jumătatea lunii martie, principalele situri arheologice şi muzee au fost închise. În urma măsurilor de relaxare adoptate săptămâna trecută, oficialii de la Atena au anunţat că toate siturile arheologice în frunte cu impunătorul Acropole, simbolul perioadei antice greceşti, vor fi fi redeschise la 18 mai.

În cadrul unei conferinţe de presă, Lina Mendoni, ministrul Culturii din cadrul Guvernului, a anunţat că „Acropole din Atena va fi redeschis la 18 mai, precum şi toate siturile arheologice din ţară”. De asemenea a anunţat şi redeschiderea muzeelor, prevăzută la 15 iunie. Prin aceste decizii se urmăreşte „redemararea” sectorului cultural, afectat de izolarea impusă de noul Coronavirus.

Acces limitat de vizitatori în situri şi muzee

Chiar dacă este un prim pas în încercarea de revitalizare a secorului turistic şi cultural, turiştii trebuie să aibă în vedere o serie de reguli stricte. În primul rând se va ţine cont de măsurile de distanţare socială care vor fi obligatorii. În încercarea prevenirii răspândirii virusului COVID-19, se va ţine cont de un număr limitat de vizitatori care vor putea intra în acelaşi timp în situri şi muzee.

Ministrul grec al Culturii a anunţat şi un buget de 100 de milioane de euro pentru a-i ajuta pe angajaţii temporar din industria spectacolului, care de mai multe săptămâni reclama „protejarea sectorului lor lovit în plin” de măsură de izolare.

„Obiectivul nostru este de a menţine sectorul activ şi nu a avea o vară 2020 fără cultură”, a mai spus ministrul.

Test de coronavirus la intrarea în Grecia

Răzvan Pirjol, secretarul de stat din cadrul Ministerului Economiei care conduce Direcţia Generală Turism, a declarat ieri că autorităţile ele vor cere turiştilor să prezinte la intrarea în ţară un test de coronavirus pe care l-au făcut înainte de plecarea din ţară de origine.

Chiar dacă se vrea introducerea acestei noi proceduri la intrarea în Grecia, nimic nu este concret, detaliile procesului nefiind finalizate.

„S-a discutat că Grecia va cere un atestat, sub orice formă ar fi el, de test, la intrarea în ţară, şi în urma propunerii de protocol pe care o vom primi în următoarele zile vom vedea toate detaliile tehnice legate de retur, carantinare şi aşa mai departe. Nu am intrat în detalii, dar pot să-mi imaginez că este sub forma unei vize”.

În privinţa cetăţenilor romani care au în plan să viziteze obiectivele turistice din Grecia, secretarul de stat a estimat că aceştia vor putea să călătorească începând cu lunile iunie-iulie, în cazul în care pandemia va involua.

Adauga un comentariu