Boli si tratamente

Cand spasmele musculare involuntare trebuie sa te ingrijoreze

Publicat: 23 oct. 2015
7

Spasmele musculare involuntare pot fi doar o neplacere sau pot indica o forma severa a conditiilor de sanatate. Un diagnostic medical rapid si o evaluare pot contribui la descifrarea complexitatii acestei probleme unice.

Pentru multi oameni spasmele musculare apar frecvent pe o durata scurta de timp si dispar brusc, fara sa dea nici un indiciu al existentei sale. In cele mai multe cazuri, contractia musculara involuntara nu necesita vreun tratament specific. Natura evaziva a spasmelor musculare face dificila prevederea unei posibile afectiuni.

Daca ati observat spasme musculare pe corpul dumneavoastra pentru o durata destul de semnificativa de timp, puteti avea un motiv de ingrijorare. Cele mai multe spasme musculare sunt experimentate ca rezultat al anxietatii si stresului. Cu toate acestea, in cazul in care spasmele musculare sunt prelungite, interferand in viata de zi cu zi, este timpul sa mergeti la medic si sa depistati cauza acestora.

Specialistii sunt de parere ca spasmele musculare frecvente si incomode pot fi un indiciu spre posibilitatea de probleme medicale legate de sistemul nervos. Diferite forme si comportamente ale contractiilor musculare involuntare sunt cunoscute ca mioclonii, fasciculatii musculare in terminologia medicala.

6 cauze ale spasmelor oculare

Cauzele spasmelor musculare involuntare
Muschii organismului ne coordoneaza miscarile sub conducerea sistemului nervos. Daca exista o disfunctionalitate in comunicarea dintre fasciculele de fibre nervoase din muschi si creier, muschii sau o parte din ei se pot contracta pentru ceva timp, dand senzatia de contractie musculara.

Aceasta contractie musculara simpla si inofensiva ia forme severe in conditii medicale cronice cum ar fi epilepsie, distrofie musculara, ALS (scleroza laterala amiotrofica sau boala lui Lou Gehrig), precum si alte forme de leziuni ale nervilor din organism.

Se spune ca aceste conditii medicale fi contribui semnificativ la aparitia spasmelor musculare involuntare. Conform rezultatelor mai multor studii medicale, complicatiile medicale asociate cu glandele tiroide sunt de asemenea cunoscute pentru declansarea spasmelor musculare in zonele din jurul gurii.

Daca lasam deoparte aceste cauze majore, celelalte motive sunt asociate cu un mod de viata precar. Preferintele noastre alimentare determina in mod semnificativ sanatatea noastra. Daca nu ne procuram aportul de vitamine esentiale ca A, B, C si E din alimentatia noastra, muschii nostri, care devin slabiti si lipsiti de energie, pot declansa spasme musculare.

Drogurile si medicamentele, dar si excesul de stimulente (alcool) determina proasta functionare a muschilor noasti, ceeea ce duce la aparitia spasmelor musculare.

Alcoolismul contribuie la deshidratare, la fel ca dozele mari de bauturi cofeinizate, provocand in cele din urma spasme musculare. In mod similar, de multe ori, muschii suprasolicitati pot suferi si ei spasme. Anxietatea si stresul sunt cei mai frecventi factori de declansare a spasmelor musculare.

Deficitul de calciu declanseaza contractiile musculare

Cum tratam spasmele musculare involuntare
In primul rand, mergeti la un consult medical. Medicul va va ajuta la evaluarea simptomelor medicale astfel incat sa aflati daca exista vreo afectiune neurologica responsabila pentru senzatia de slabire a muschilor sau agravarea spasmelor musculare.
Modificarea stilului de viata poate aduce cu siguranta rezultate pozitive in abordarea problemelor musculare. Consumul unei cantitati mari de apa pe zi si combaterea cauzelor stresului pot contribui la tratarea spasmelor musculare.

Exercitii de yoga si de respiratie sunt un real avantaj pentru persoanele care sunt diagnosticate cu complicatii ale sistemului nervos. Cu cat controlul unui individ asupra lui sau a respiratiei lui este mai bun cu atat mai sanatos va fi. Chiar si o sala de gimnastica si antrenamentul jocului preferat in aer liber pot inlatura cu succes stresul.

Alimentatia sanatoasa este cu siguranta cel mai simplu mod de a controla problemele legate de deficienta de vitamine din organism.

Adauga un comentariu