Sanatate si frumusete

Cand sunt arsurile la stomac semn de cancer? Daca trec 3 saptamani si nu te simti bine, de urgenta la medic!

Publicat: 19 apr. 2018

Arsurile la stomac pot fi un simptom al cancerului esofagian sau de stomac. Daca te confrunti cu aceasta afectiune de cel putin trei saptamani, ar fi indicat sa mergi la medic pentru mai multe investigatii, avertizeaza expertii.

Arsurile la stomac sau boala de reflux gastroesofagian este o forma de indigestie care apare atunci cand acidul si sucurile gastrice ajung in esofag si cauzeaza inflamatie si durere.
Diagnosticarea timpurie a cancerului esofagian sau de stomac creste sansele vindecarii. Aproximativ 67% dintre persoanele diagnosticate cu cancer gastroesofagianc in stadiu incipient, supravietuiesc cel putin cinci ani. Cand cancerul este descoperit tarziu, sansele de supravietuire pentru cinci ani, scad la 3%.

Cancerul gastroesofagian este a patra cauza de mortalitate prin cancer la barbati si a cincea la femei. 9 din 10 persoane diagnosticate cu acest tip de cancer, au peste 50 de ani.

DESPRE ARSURILE LA STOMAC

Boala de reflux gastroesofagian (BRGE) este o afectiune digestiva cronica in care acidul (si uneori si bila) din stomac ajunge (reflueaza) in esofag (tubul care leaga faringele de stomac), iritand mucoasa esofagiana si cauzand simptome precum arsuri, eructatii (ragaieli), regurgitatii, durere in piept. Aceste simptome pot fi resimtite de oricine cateodata. Dar cand apar mai des (cel putin de doua ori pe saptamana) sau cand afecteaza viata de zi cu zi, vorbim de boala de reflux gastroesofagian.

Citeste si Mihaela Bilic spune adevarul de ce te doare stomacul si te imbolnavesti cand te enervezi des

Simptomele pot include:

  • O senzatie de arsura in piept, uneori ajungand pana la nivelul gatului, cu un gust acru-amar in gura
  • Durere in piept
  • Dificultate la inghitire (disfagie)
  • Tuse seaca
  • Raguseala, dureri de gat
  • Regurgitatie (intoarcerea) mancarii sau reflux de lichid acru (reflux acid)
  • Senzatie de nod in gat.

Persoanele supraponderale, precum si cele cu varste inaintate, sunt, de obicei, mai afectate de aceasta boala, intrucat grasimea abdominala interfereaza cu functiile esofagului, iar sfincterul esofagian, care previne trecerea continutului alimentar din stomac in esofag, devine mai slab odata cu inaintarea in varsta.

preluat de pe doctorulzileiloading...

Adauga un comentariu