Eveniment-Social

Cand trebuie sa mergi la medic, daca te-a intepat o albina sau viespe

Publicat: 14 iul. 2016
1

Iesenii dau fuga la UPU pentru orice intepatura de albina sau viespe. Medicii de la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi inregistreaza zilnic, cate trei-patru pacienti care vin la unitatea medicala pentru ca i-a intepat o albina sau o viepse.

„Avem zilnic pacienti care vin pentru intepaturi de albine, viespi. E vin la spital pentru orice intepatura, desi ar trebui sa stie ca este normal ca zona sa se inroseasca si sa se umfle si ca durerea trece in cateva ore. Locul intepaturii poate ramane umflat chiar si doua zile. Nu sunt cazuri de internare. Sunt reactii alergice la intepaturi de albina sau viespe”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD.

Simptomele care arata ca prezenta la medic este obligatorie si ca persoana respectiva este alergica la veninul de albina sau de viespe sunt: dificultate de a respira, greata, mancarime generalizata, umflarea limbii, a fetei sau a mainilor, ameteala, crampe abdominale, senzatie de apasare pe piept. Aceste stari au o evolutie rapida si pot prgresa spre soc anafilactic, o urgenta medicala. In general, reactiile apar imediat dupa intepatura.

Adauga un comentariu