Titlurile zilei

Când trec pe lângă cimitirul de la doi pași de casă, 6 copii își salută mama și îi povestesc ce au mai făcut. Durere fără margini într-o familie distrusă. La doar 41 de ani, s-a stins, lăsând tot în urmă

Publicat: 06 iul. 2022
Colaj cu Gavril Catană lângă mormântul soției sale, Iuliana Catană alături de copiii săi, Gavril Catană și fetele
Șase copii din Iași au rămas orfani de mamă

Șase copii din Iași au rămas orfani de mamă, după ce aceasta a fost ucisă de cancer. Merg zilnic la cimitirul de lângă casă pentru a vorbi cu mama lor. Iuliana Catană a murit la vârsta de 41 de ani

De mai bine de două luni, 6 copii din satul Pocreaca, comuna Schitu Duca, Iași, au rămas orfani de mamă. Iuliana Catană a murit la vârsta de 41 de ani. Aceasta suferea de cancer de col uterin. Boala s-a declanșat după ultima naștere pe care a avut-o, în urmă cu 3 ani. Acum, fetița ei de doar 3 ani și ceilalți copii, în vârstă de 5, 7, 13, 15 și 17 ani, sunt nevoiți să se descurce singuri. Cimitirul unde aceasta este înmormântată se află chiar lângă casă.

„Ea era foarte bine, până acum 3 ani, când a născut-o pe cea mică. Atunci a apărut o problemă și tot mai des se plângea că o doare în zona abdominală. A stat cât a stat și a mers la medic, unde i-a spus că are cancer de col uterin. Din păcate, boala a evoluat repede, iar ea a devenit o legumă, și, la 3 ani de la diagnostic, a decedat. A murit în luna mai, anul acesta, imediat după ziua fiului nostru. E foarte greu fără ea, dar e aici, aproape de noi, și, ori de câte ore simțim, mergem să stăm cu ea de vorbă, la mormânt. Copiii, când trec pe stradă, pe lângă gardul cimitirului, strigă la ea, o salută, plâng. E și bine, dar și rău că mormântul e atât de aproape de casă”, a declarat Gavril Catană, soțul ieșencei moarte.

Andreea, unul dintre copiii rămași orfani după moartea mamei, are nevoie de ajutor

Andreea are doar 15 ani și, în urma șocului suferit după moartea mamei, a ajuns la spital. Adolescenta a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar în prezent are nevoie și de ajutorul unui psiholog.

„Andreea este cea mai afectată. De când a murit mama ei, umblu numai prin spitale cu ea. Nu era așa, acum face crize, nu mă pot înțelege cu dânsa. Cred că a ajuns așa pentru că a fost cea mai atașată. Andreea mă ajuta să o spăl, să o schimb, o hrănea și tot ea a fost cea care a văzut-o murind pe mama ei. Eu eram pe afară, iar ele erau în casă și a început să țipe «Moare mama», iar eu, când am intrat în casă, am văzut cum își dădea sufletul deja. A fost mult prea mult pentru un copil ca ea. Acum, ne descurcăm cum putem, mai vine mama mea pe la noi și ne mai ajută. Fata cea mare, de 17 ani, a plecat la Iași să își caute ceva de muncă. E foarte greu, dar încercăm să mergem mai departe”, a mai povestit bărbatul.

Această familie din Iași, greu încercată, merită tot ajutorul. Copiii au nevoie de hrană și de îmbrăcăminte. Oricine vrea să sprijine cei 6 copii orfani ai familiei Catană o pot face, donând în contul tatălui, Gavril Constantin Catană: RO34RZBR0000060023491144.

Alți 11 copii din Iași au rămas orfani după ce mama lor a murit de cancer

În edițiile anterioare, reporterii BZI au prezentat cazul familie Macovei. Răzvan, Iuliana și Maria, cei 3 minori ai familiei Macovei, din comuna ieșeană Dumești, au rămas fără mamă. Destinul a fost crunt cu ei. Crăciunul din 2021 a fost ultimul alături de mama lor, Marieta Macovei . Ieșeanca, în vârstă de 50 de ani, bolnavă de cancer, a murit în cursul dimineții de luni, 31 ianuarie 2022, după aproape doi ani de chin. Chiar dacă întreaga familie era conștientă că femeia este grav bolnavă și se așteptau la ce e mai rău, cu greu își găsesc acum puterea de a înfrunta această greutate.

Din nefericire, aceste cazuri triste, în care copii rămân orfani, sunt foarte multe.
Comentarii
  • Domnule menajer de la fabrica de copii Elena Doamna va rugam frumos in numele la toti colegii de munca sa ne dati tichetele de vacanta sa mergem si noi in concediu ! La toate spitalele
    s-au dat tichete ,spit Spiridon ,spit Cfr ,spit da copii ,spit de infecțioase .
    Noii stim ca pt Dvs nu sunt asa importante aceste tichete ,ca dvs aveti salar mare de 30.000 lei lunar plus bonus de performanță inca 25% ,plus afacerile cu medicamente ,afaceri cu angajarile ,afaceri cu echipamente medicale . Apropo cand ne reparati si noua toaletele alea ca sunt vechi si stricate !!!

  • @Anonim, cel mai sigur e sa suni la primaria din Pocreaca si sa-ti dea ei numarul sau sa-ti spuna cum ii poti contacta.

Adauga un comentariu