Eveniment-Social

Când va avea loc Târgul Cucuteni 5000 la Iaşi

Publicat: 24 iun. 2020
Targul-Cucuteni-5000
Când va avea loc Târgul Cucuteni 5000 la Iaşi

Când va avea loc Târgul Cucuteni 5000 la Iaşi. Într-o declaraţie făcută în contextul perioadei pe care România traversează, Adrian Ardelean, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași, organizatorul principal al manifestării, a explicat faptul că celebrul târg era programat iniţial pe data de 3 iunie 2020. Totuşi, în contextul pandemiei, organizatorii au fost nevoiţi să amâne organizarea acestuia.

Când va avea loc Târgul Cucuteni 5000 la Iaşi! Data iniţială a fost reprogramată

Conform lui Adrian Ardelean, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași, organizatorul principal al manifestării, dată la care trebuia să se desfăşoare ediţia din acest an a Târgului Cucuteni 5000 a suferit modificări. Dacă iniţial era vorba că acesta să fie organizat între 3 şi 5 iunie 2020, organizatorii evenimentului au fost nevoiţi să amâne evenimentul. Din cauza pandemiei de Coronavirus, Târgul Cucuteni 5000 nu mai poate avea loc la data anterior menţionată. În altă ordine de idei, o perioadă în care târgul s-ar putea organiza este 24-26 iulie 2020, dar şi aceasta se afla sub semnul întrebării pentru că nu se cunoaşte evoluţia pandemiei de coronavirus în România.

” Iniţial am propus ca faimosul târg Cucuteni 5000 să aibă loc între 3 şi 5 iunie, însă din cauza pandemiei de Coronavirus acesta nu a mai putut avea loc. Acum, aşa cum am vorbit inclusiv cu cei de la Primăria Municipiului Iaşi, am propus ca data de desfăşurare a Târgului 24-26 iulie. Însă, şi aici este ceva care nu e bătut în cuie deoarece aşteptam să vedem evoluţia epidemiologică a pandemiei de COVID-19 şi ce se va întâmpla după data de 16 iulie. În funcţie de aceste evoluţii este posibil să aibă loc la această dată. Oricum, vara e lungă şi ne dorim ca la un moment dat să organizatm faimosul Târg Cucuteni 5000” a declarat Adrian Ardelean, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași, organizatorul principal al manifestări dedicate civilizaţiei Cucuteni.

Ce înseamnă Târgul Cucuteni 5000 pentru ieşeni

Scopul manifestării îl constituie cunoaşterea şi promovarea ceramicii tradiţionale din cele mai importante centre de olărit din ţară. Ediţiile precedente s-au bucurat de prezenţa unor invitaţi de peste hotare. Invitaţii, meşteri olari din Republica Moldova şi Ucraina şi-au arătat maestria pentru olărit.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Judeţean Iaşi prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Direcţia pentru Cultură a judeţului Iaşi. Într-o perioadă în care tradiţiile şi olăritul sunt din ce în ce mai greu de găsit în viaţa cotidiană, Târgul îşi propune să aducă promovarea acestui obicei antic, plăcut și special pentru istoria noastră, a tuturor.

Târgul s-a bucurat mereu de o prezenţă şi un interes ridicat al ieşenilor

Conform statisticilor făcute în anii precedenţi, Târgul Cucuteni 5000 s-a bucurat în fiecare an de un interes uriaş din partea ieşenilor şi nu numai. La eveniment au participat în toate zilele în care acesta s-a desfăşurat, peste 10.000 de pasionaţi sau curioşi de olărit. Preţurile de achiziţie ale creaţiilor tradiţionale din ceramică variază de la cinci lei o ceaşcă lucrată în lut şi până la zece lei o farfurie sau strachina, frumos prelucrata de olari.

Comentarii
  • bzi, ce-ti mai place sa dai din limba, pe „km intregi de hartie”, fara sa spui nimic. Era suficient titlul, o fraza de introducere si declaratia organizatorului, da deh…

Adauga un comentariu