Educatie intima

Cand vibratorul nu-ti mai este prieten

Publicat: 06 ian. 2011
7

Vibratoarele si celelalte jucarii sexuale pot „condimenta” o relatie si chiar sunt recomandate de aproape toti sexologii in cazurile de anorgasmie. Vibratorul, in general, nu este periculos, insa, daca nu esti atenta cum il folosesti, te poate implica in cateva accidente.

Electrocutare
Vibratoarele cu baterii prezinta un risc minim de electrocutare, iar cele care se baga in priza prezinta acelasi risc precum un uscator de par, spre exemplu. Ele trebuie totusi tinute departe de umezeala daca pe cutie nu este specificata rezistenta la apa.

Asadar, asigura-te ca bateriile sunt puse corect, firele sunt atasate si izolate, iar aparatul nu este defect. 

Risc de infectii
Poti lua o infectie vaginala folosind vibratorul sau alte jucarii erotice daca acestea nu au fost curatate bine. Sau daca vibratorul raspandeste bacterii din zona anala spre cea vaginala. Jucariile erotice trebuie sa fie intotdeauna curatate cu un gel antibacterian si apa calduta inainte de a fi folosite, sau cu un sapun dezinfectant special pentru acestea.

Iritatii
Nu forta niciodata inserarea lui in vagin sau anus, si nici nu-l introduce complet in vreunul din aceste orificii. In plus, tine minte ca excesele au urmari pe masura. Pielea organelor genitale este foarte sensibila si atunci, o frictiune sau stimulare persistenta si indelungata poate cauza iritatii. Asadar manevreaza-l cu grija, pentru a nu te rani.

Tendinita
Unele vibratoare pot fi mai greu de utilizat sau de tinut in mana. In cazul in care ai tendinita la incheieturi sau maini, folosirea vibratorului poate agrava boala. Recomandabil este sa cauti prin magazine un model mai ergonomic.

In caz ca se blocheaza
Daca ti se blocheaza in vagin sau anus, decupleaza-l de la sursa de alimentare. Scoate-i bateriile in cazul in care sunt in exterior. Respira adanc si incearca sa-ti relaxezi vaginul si muschii abdominali. Aplica cat mai mult lubrifiant, dar fara sa impingi vibratorul si mai adanc. Daca nu reusesti, nu-ti ramane decat sa te adresezi servciilor de urgenta.

Citeste si:

Alergia la sex

Sfaturi pentru intretinerea vibratorului

Lucruri mai putin stiute despre penis

Vaginul creeaza electricitate in timpul sexului

 

 Adauga un comentariu