Sport

Cand vine Mircea Lucescu la Iasi?

Publicat: 30 nov. 2010
1

Cel mai bun antrenor roman al momentului, Mircea Lucescu, si-a dat acordul ca numele lui sa fie asociat cu Academia de fotbal a ACSMU Politehnica Iasi. Lucescu senior este asteptat in aceasta iarna la Iasi pentru o discutie cu omul de afaceri Ionut Negoita, principalul finantator ale echipei din Copou, si cu primarul Gheorghe Nichita. Presedintele ACSMU Poli, Grigore Sichitiu, a explicat si de aceasta Academie nu poate fi pusa pe picioare imediat. „Eu am lucrat opt ani cu nea Mircea (Mircea Lucescu – n.r.), dar cred ca Academia «Mircea Lucescu», pe care vrem sa o facem noi la Iasi, trebuie mai întâi foarte bine fundamentata. Am început o evaluare a potentialului fotbalistic iesean si dupa ce vom avea doua grupe de juniori, una de 13, 14 si 15 ani si a doua grupa de 16, 17 si 18 ani, de-abia atunci vom putea vorbi de implicarea lui nea Mircea. Nu putem acum sa-l implicam pe nea Mircea la Iasi si sa-l facem de râs. El este un nume mult prea mare în fotbalul european. Nu poti sa te joci cu numele de «Academia Mircea Lucescu» si sa te bata nu stiu ce echipa de pe la Pascani. Mircea Lucescu va veni alaturi de noi atunci când vom fi foarte bine organizati”, a spus Sichitiu.
Oficialul formatiei iesene a mai adaugat ca gruparea din Dealul Copoului ar avea de pierdut daca se va renunta la serviciile sale: „M-am saturat de câte speculatii s-au facut în ceea ce ma priveste. Sincer, cred ca doar echipa Iasului ar avea de pierdut daca sunt dat afara, eu nu. La experienta si la nivelul la care am lucrat pâna acum, eu ajut Iasul. Eu am venit sa fac performanta, daca se doreste. Daca nu, nu este nici o problema sa-mi gasesc un loc în fotbalul românesc sau în strainatate, asa cum am avut în 35 ani. Fotbalul de performanta se face pe o perioada mai lunga, nu într-o zi. Cu mine sau fara mine, cred ca la Iasi se poate construi o echipa competitiva”.
In ultima etapa a turului din liga secunda de fotbal, sambata, ACSMU Poli va intalni pe UT Arad, intr-un joc vital pentru ieseni in lupta pentru promovarea in Liga I.

Adauga un comentariu